Hovoria o eštebákoch, lebo sami sú – darebáci . ..

17. októbra 2017, cudzinec, Nezaradené

Priznám sa, poprask okolo A.Babiša alias Bureša ma celkom pobavil. Z viacerých dôvodov, ale hlavne preto, ako sa mnohé „osobnosti“ pobúrene vyjadrovali na adresu činnosti niekdajšej štátnej bezpečnosti, či priamo dotknutého adepta na kreslo českého premiéra.

V podstate by sa celý dnešný príspevok dal odbaviť pár vetami … mohli by znieť aj takto – za totality sledoval režim svojich oponentov, dnes sleduje – celý národ. Je vari celý národ nepriateľom dnešného režimu ?

Za totality sa odpočúvali telefóny oponentov režimu, alebo podozrivých osôb. Dnes sa odpočúva plošne a monitoruje sa všetko a všetci. Sú vari všetci oponentmi režimu, alebo podozriví z nekalej činnosti ?

Za totality vás sledoval jeden eštebák na vchod bytového domu. Dnes vás sledujú stovky kamier v uliciach … vari žijeme ešte v totalite ?

Za totality bol na hraniciach plot, pretože vás za ním nemohli sledovať … dnes tam plot nie je, pretože vás môžu sledovať – všade. Kde žijete – v totalite, alebo demokracii ? A prečo vás niekto sleduje, keď nerobíte nič zlé, protizákonné ? Pretože sa vás – bojí !!! Pretože pre niektorých na vrchu mocenskej pyramídy je protizákonné aj premýšľať o ich výmene, či dokonca potrestaní za škody, ktoré napáchali …

Poviem vám vtip … išiel raz …. hm, nemôžem. Za totality boli trestné vtipy o komunistoch, dnes v demokracii sú trestné – o cigánoch, židoch, černochoch, blondýnkach, Škótoch či hlupákoch … vlastne, na každý vtip sa dá dnes navliecť znak diskirminácie alebo rasizmu, či netolerancie … ale vtedy, keď to tak nebolo, sme žili v totalite, a dnes – máme „slobodu“ … cha-chá … radujte sa.

No nič, poďme naháňať eštebákov …