Výmena M. Kotlebu nie je podstatou volieb v BBSK

21. októbra 2017, cudzinec, Nezaradené

Kto si namýšľajú, že porážkou M.Kotlebu v blížiacich sa voľbách sa vyrieši problém, mal by veľmi rýchlo precitnúť.

Pretože stať sa predsedom samosprávneho kraja neznamená veľa, ak za úspešným kandidátom nebude podpora poslancov. A pokiaľ sa bavíme o podpore nového predsedu, a možnosti, aby naplnil to, čo pred voľbami sľúbil, veľmi rýchlo sa vynorí otázka – aká bude cena za splnenie predvolebných sľubov ?

Akosi žiadne kura nechce hrabať zadarmo, hovorí stará pravda. Preto sa môže pokojne stať, že J.Lunter porazí M.Kotlebu (v čom mu však sotva pomôžu zmanipulované prieskumy v médiách), ale ocitne sa v rovnakej situácii ako jeho predchodca. Buď bude plniť požiadavky silnejších a dostane ich podporu (občas), alebo skončí v rovnakej izolácii, ako jeho predchodca.

Výmena pohoniča rozsypaného záprahu s dýchavičným párom volov veľa nezmení …

Je potrebné konečne zmeniť celý systém financovania samosprávnych krajov, zmenšiť právomoci štátu (vieme, ako ich R.Fico “využil” po zaslúženej prehre v BBSK) a presmerovať väčšinu financií do regionálnych pokladní. Tak, aby o spôsobe ich využitia rozhodovali tí, ktorí platia.

Niektorí budú protestovať, že najväčší balík sa ujde bratislavskému kraju, hoci tam pracujú ľudia z celého Slovenska, ale aj to sa dá riešiť – žijeme predsa v dobe počítačov, nie ? Vyznie to bláznivo, ale ak by smerovali dane do pokladne regiónu, odkiaľ daňový poplatník pochádza, možno by sa niekto konečne pozrel na mapu a objavil, že Slovensko – nekončí na hranici Bratislavy.

Jedna lastovička leto nerobí, aj keď sa volá – J.Lunter.