Dosť bolo charity pre hokejový Slovan !

8. novembra 2017, cudzinec, Nezaradené

Rekonštrukcia štadióna Slovana pred historickým šampionátom v hokeji na Slovensku bola výsledkom politickej manipulácie a postupov, ktoré by sa v inej situácii, alebo inou optikou mohli priamo označiť za vydieranie. Organizátorom vtedajšieho šampionátu sa hádzali pod nohy polená, ktoré ich mali prinútiť k jedinému riešeniu – predraženej rekonštrukcii hokejového stánku, slúžiaceho predovšetkým súkromnému športovému klubu.

Blíži sa ďalší šampionát a opäť chce niekto vytrieskať profit pre Slovan. Požiadavkou údajnej opravy, ktorej hodnota má predstavovať milióny eur. Len si v tejto súvislosti pripomeňme, že výstavba nových štadiónov v rozsahu terajšieho stánku bratislavského klubu sa bežne pohybuje v hodnote od dvadsať do štyridsať miliónov eur, pričom sa napospol jedná o moderné stavby, zodpovedajúce dobe. Rekonštrukcia, ktorá kedysi prebehla na štadióne Slovana, dosiahla výdavky v astronomickej výške, pričom jej hodnota by bola postačila v Lotyšsku minimálne na výstavbu troch úplne nových štadiónov s podobnou kapacitou.

Je nepochybné, že rekonštrukcia nenaplnila svoj cieľ a naopak sa potvrdili pochybnosti, ktoré pred jej realizáciou vládli. Už vtedy sa otvorene tvrdilo, že je táto investícia zbytočná a jej efektivita viac-menej pochybná. Už vtedy sa otvorene hovorilo a zaznievalo to aj od odborníkov, že vynaložené prostriedky sa nikdy nevrátia, a naopak údržba si bude vyžadovať čoraz viac investícií. Stalo sa …

Radšej žiadny šampionát, než ďalšie sponzorovanie záujmov súkromného hokejového klubu. Napokon, aj cirkus okolo údajného národného futbalového štadióna dokazuje, ako niektorí ľudia chápu svoje záujmy – v národnej rovine. Zrejme seba a svojich kumpánov pokladajú za národ, ktovie … a ostatní sme len akousi charitou, povinnou financovať ich potreby. Treba povedať rázne a nemilosrdne – dosť.