A čo tak nakresliť ministerstvo bez vás . . . pán Drucker ?

10. novembra 2017, cudzinec, Nezaradené

Možno by to bolo lacnejšie a efektívnejšie, nie ? Pohotovosti slúžia ľuďom, ale komu slúžite vy, nevedno. Vlastne – vieme, komu určite neslúžite – potrebám daňových poplatníkov, ktorí vás živia. Ale mám návrh – ak ukážete, ako sa dajú zarobiť peniaze šetrením a ohrozovaním zdravia národa, tak sa skúsime zamyslieť. Len si dovolím navrhnúť, aby ste predmetom tohoto experimentu boli vy …

Dobre sa rozhoduje o iných, pokiaľ nemajú rozhodnutia dopad na ich autora. Však aj podľa posledného zverejneného rozhodnutia z Bruselu sme sa dozvedeli, že diabetik za volantom je väčšou hrozbou, než alkoholik. A tak bude prvý dokazovať (budúcu nevinu), a druhý bude vyvracať (obvinenie) – ak ho náhodou chytia. Nemám tušenia, prečo deň za dňom pribúdajú rôzne „švejkoviny“ v zákonoch, ale ktosi by to nazval slovami, ktoré nemôžem uviesť, aby sa náhodou niekto neurazil a neobrátil na súd. V modernej spoločnosti to už tak zaviedli, že sprosták môže robiť sprostosti, ale nikto nesmie povedať, že je – sprostý. Pretože to je už urážka, hoci – pravda.

Vŕta mi hlavou, prečo si vlastne platia ľudia poistenie, keď služieb čoraz viac ubúda a ich náklady, spojené s ochranou zdravia narastajú. Včera som počul celkom zaujímavý výrok, z úst „Bratislavčana“ – vraj by bolo najlepšie, keby sa okolo Bratislavy vykopala priekopa a mesto pričlenilo k rakúskemu Kittsee. A nech si slovenský vidiek robí, čo ho napadne. Možno by to bolo naozaj zaujímavé. Ktovie, koľkí z dnešných vládnych potmehúdov by skončili na ulici, a žobrali o skyvu chleba. Alebo veria, že by ich niekto za ich vyslovene hlúpe návrhy ešte aj platil ?

Nie prvý raz sa ukazuje, že súčasní demokrati hľadajú česť a charakter len u tých ostatných. Niečo podobné, ako boj proti fašizmu, v ktorom bojovníkom nevadí, že stoja v jednom šíku so spojencami – ukrajinských pohrobkov S.Banderu.