Kedy sa zbavíme multifunkčných darebákov ?

12. novembra 2017, cudzinec, Nezaradené

Poslanec NR SR, poslanec VÚC a primátor mesta … máme aj takých „poctivých“ občanov, ktorých deň zjavne nemá len 24 hodín, zrejme nemajú ani rodiny, súkromný život, a celý svoj životný čas venujú len potrebám nás – občanov. Veríte, že niekto pracuje 24 hodín denne, nespí, neje, neoddychuje ?

Áno, môj výpočet je založený na predpoklade, že pre každú funkciu riadneho zamestnanie venuje človek aspoň obligátnych osem hodín denne, samozrejme mám na mysli pracovné dni. Už vtedy je nereálne, aby niekto vykonával tri rôzne funkcie. A to ešte nehovoríme o presunoch medzi miestami výkonu funkcií. Alebo si predstavme, že dôjde k stavu, keď bude potrebné, aby tento „génius“ bol súčasne na zasadnutí NR SR, VÚC a aj vo svojom meste. Čo urobí, ktoré povinnosti si bude reálne plniť ?

Iste, nejeden z mutifunkčných darebákov sa často oháňa slovami – veď beriem len plat poslanca národnej rady, a ostatných platov som sa vzdal. Dovolím si bezočivo podotknúť, že výkon verejnej funkcie nie je o plate, ale plnení povinností v prospech daňových poplatníkov. A plnohodnotnom plnení povinností !

Chceme lepšie Slovensko ? Tak sa musíme zbaviť aj týchto zberateľov funkcií a darebákov, ktorí bezočivo tvrdia, že ich deň má viac hodín, než u bežných ľudí … a prečo sa hrnú do každej funkcie, hoci vedia, že ju nebudú môcť vykonávať plnohodnotne ? Zo strachu, že príde niekto, kto im bude vidieť – na prsty !