Okradli lekárov, okradnú (opäť) pacientov ?

27. novembra 2017, cudzinec, Nezaradené

Nie je to tak dávno, čo predstavitelia zdravotníctva tvrdili, že preplnené ambulancie u lekárov sú následkom zlého nakladania s časom – zo strany lekárov. A tak sa lekári zapojili do rôznych systémov na riadenie objednávok a vyšetrení, nakúpili rôzne zariadenia či programy na vydávanie časeniek … a ajhľa … nestačí a dnes chce niekto zaviesť poplatky za objednávky lekárskych úkonov na čas.

Pacienti majú pekne počkať, kým na nich príde rad, alebo tvrdo zaplatiť. Má to svoju logiku – však politik obvykle čakať nemusí, svoje miesto má isté (kým je užitočný svojim kumpánom), a keby aj musel platiť, dostáva za svoju mizernú prácu kráľovskú odmenu, takže nejaký poplatok mu môže byť – ukradnutý. A z cudzieho krv netečie, však …?

Ale mal by som riešenie – namiesto štedrého platenia krmiva do válovov po politické a bezcharakterné ….. by sa mohli peniaze investovať do obnovy zdravotníckych zariadení, či ambulancií v regiónoch, kde ich zlodeji, podvodníci a iná svoloč v politických funkciách zrušili, a verím – rady v ambulanciách, či postávanie pred poliklinikou o štvrtej ráno – sa stratia.

(poznámka na záver – dnes už chápem, prečo sa v niektorých krajinách odmeňuje korupcia trestom smrti)