Ahoj, profesionál z Partizánskeho . ..

6. decembra 2017, cudzinec, Nezaradené

Včera si vytruboval na každého, kto si dovolil ísť pred tebou. Hlava-nehlava si blikal a trúbil na vodičov, a to len preto, že išli opatrne a primerane počasiu, stavu cesty a okolitým podmienkam. Obmedzoval si iných, pretože TY sa ponáhľaš za peniazmi. A čoskoro ťa prekľajú všetci kolegovia – známi aj neznámi. Pretože niekto, kto sa správa na ceste bezohľadne a dokonca obmedzuje v jazde aj vozidlá zdravotných služieb, predbieha na namrznutej ceste cez plné čiary, za zlej viditeľnosti a dokonca na neprehľadnom úseku – za volant rozhodne nepatrí.

Možno si hovoríš, aký si frajer. Možno si hovoríš – ja živím rodinu.

Aj iní živia rodiny. A predsa sa dokážu správať slušne a zodpovedne. Predsa dokážu neohrozovať na cestách ostatných účastníkov svojím správaním. Dokážu byť tým, čím by mali byť – ľuďmi. No ty určite nie si človek. Takým sa hovorí – bezohľadný chrapúň, darebák najhrubšieho zrna. A k takým sa treba správať s nulovou toleranciou, bez ohľadu na to, koho živia. Kto si neváži život, zdravie a rodiny iných, sám si podobnú úctu nezaslúži.

A tak ti oznamujem, že si ma presvedčil svojím správaním, aby som zmenil – svoje správanie. Nulová tolerancia voči tebe a tvojim kolegom na kamiónoch. Každý prešľap, každé porušenie predpisov, ktorého sa dopustíte na cestách, už nebudem z kamery mazať. Nebudem si hovoriť, hlupák nestojí za stratu času a spory, ku ktorým to môže viesť. Naopak – hlupák nestojí za to, aby boli ohrozené životy a zdravie iných.

Včera si mal šťastie, nesedel som vo svojom aute a nebola tam kamera. Nabudúce ho možno mať nebudeš, alebo ho nebude mať iný tvoj kumpán. A keď budeš doma náhodou hľadieť smutne do prázdneho taniera a premýšľať, ako a prečo si prišiel o obživu, tisíce iných budú niekde inde sedieť a veselo hľadieť do svojich plných tanierov, pretože prišli šťastne a bezpečne domov. Budú šťastní a spokojní, pretože strávia čas s rodinami a nebudú ich ohrozovať bezcharakterné a profesionálne kreatúry za volantom. Pretože nikto si nezaslúži, aby kvôli kreatúre ako ty stál nemo pri náhrobku, alebo sám ležal v hrobe, a to len preto, že stretol – TEBA ! A kto sa nevie chovať ako človek, nezaslúži si od iných – ľudský prístup.