Aspoň je veselo, p. Sulík

7. decembra 2017, cudzinec, Nezaradené

V kritike iných ste naozaj nedostihnuteľný. Ale ak kritizujete dnešok, ste priamo zodpovedný za súčasný vývoj a pokiaľ hovoríte o zmene po voľbách a konci vládnutia SMER-u, bolo by nanajvýš prospešné, ak by do zabudnutia odišla aj SaS.

Ak tvrdíte, že vláda R.Fica je synonymom korupcie a zlodejín, nesiete za tento stav priamu zodpovednosť. Po voľbách 2016 ste mali priamu možnosť kontrolovať vládnutie R.Fica, mohli ste rátať aj s podporou B.Bugára a spol., stačilo naozaj myslieť na záujmy štátu a národa. Mohli ste sa postaviť pred voličov a priamo povedať – môžeme dodržať slovo, neísť s Ficom do koalície a naprázdno rečniť v opozícii, alebo sa zachovať zodpovedne, a uprednostniť ochranu záujmov štátu a národa kontrolou rozhodnutí R.Fica a priamym podieľaním sa na správe štátu, a znížiť tak rozsah možných škôd.

Vybrali ste si prvú možnosť a odchod do Bruselu. Národ ste ponechali svojmu osudu a vulgárnym rečiam OĽANO. Letnému cirkusu, zakončenému nezmyselným stíhaním F.Rybaniča, ktorý sa v dobrej viere nechal zneužiť na politické intrigy.

Podnikatelia a živnostníci, platy a príplatky, či lepšia doba štátu ? Alebo zvýšenie platov poslancov, ktorí sa tak “tvrdo” nadrú na tvorbe absurdných zákonov ?

Neviem, nebolo by lepšie, ak by zamestnanci nedostávali mzdu, ale naopak platili za tú česť, že môžu vôbec pracovať ? A čo tak spev internacionály v prvý deň mesiaca pred parlamentom, v spojení s ďakovných chorálom a bitím čelom o zem, že vás poslancov máme a vážime si tú česť, byť zdieraní za poctivú prácu darebákmi, ktorí za svoje rozhodnutia nenesú žiadnu zodpovednosť, len stále sa vidia ako elita spoločnosti ? Nechceli by ste nakoniec aj právo prvej noci a nejaké predikáty ?

Za čo chcú poslanci vyššie platy ? Mali by skôr platiť za možnosť kabaretu, ktorý pravidelne predvádzajú a za jeho obsah by sa hanbili aj veční študenti tretej triedy základnej školy.

Dostali ste možnosť v roku 2010, kde ľudia uverili, že s Dzurindom a Miklošom nebudete v žiadnom prípade. Ako to dopadlo ? Samostatnou vládou R.Fica v rokoch 2012-2016. A po tom všetkom naozaj ešte veríte, že vám ľudia opäť dajú dôveru a dokonca raz vytvoríte vládu ?

Nuž, ak to slovenský volič pripustí, potom si zaslúži otroctvo vo federácii, po ktorej volá knihovník z Bruselu.