Ako kohútik a sliepočka (do nemocnice) na skusy išli

14. decembra 2017, cudzinec, Nezaradené

Kohútik si ráno navliekol kožuch, na hlavu narazil baranicu (však vonku mrzne), oškrabkal tankový priezor na aute (však stačí vidieť kúsok, načo sa namáhať) a vyrazil do práce. Sliepočka obliekla detičky do krásnych čiernych bundičiek, a pri dverách napochytre schmatla do hrsti mobil a vyrazila – deti do škôlky a ona … snáď do práce.

Skoré ranné šero, chodníky a cesty síce očistené, ale namrznuté. Kohútik sledoval z nosítok, na ktorých ho nakladali do sanitky, ako hasiči „ošetrujú“ zbytky jeho auta, a nazlostených šoférov v kolóne, ktorí sa na rozdiel od neho správali zodpovedne a primerane k stavu cesty a počasiu.

Opodiaľ sa sliepočka vybrala s dvoma deťmi a mobilom pritisnutým k uchu cez prechod pre chodcov, čo bolo sprevádzané šmýkajúcim sa autom, ktorému vošla priamo do cesty (však má predsa ako chodec prednosť, nie), nepríjemným zvukom nárazu a vystrašeným krikom detí. Zlostne rozhadzovala rukami, pretože pre arogantného šoféra si ani telefonát (na ceste s deťmi vedľa seba) vybaviť nemôže.

Karma je zdarma … sliepočke sa šmyklo, mobil vyletel z rúk a ona skončila … tiež v nemocnici. Chúdence deti … čo už, za rodičov nikto nemôže, však ?