Tak som sa zasmial, alebo – šašolano . ..

17. decembra 2017, cudzinec, Nezaradené

Celkom ma pobavilo, kto a s kým by bol ochotný vládnuť. B.Kollár už aj so SMER-om, najsilnejšia opozičná strana zase s I.Matovičom a spol., nuž – každý podľa svojho gusta. Pre mňa osobne je tragická akákoľvek predstava vládnutia kohokoľvek zo súčasného parlamentu – bez výnimky.

Akosi ešte stále verím chorej myšlienke, že volený zástupca sa má (povinne) podieľať na riadení štátu a správe vecí verejných, a nie šaškovať s plagátmi, klamať a ohovárať bez dôkazov, či naopak kradnúť … alebo slúžiť darebáckemu spolku so sídlom v Bruseli, ktorý si musí platiť propagandu o tom, ako bolo za socializmu zle, aby si nikto nevšimol, že dnes je – ešte horšie.

Opozícia vyhrala, radovali sa politickí šašovia v priamych prenosoch. Kdeže, slová ako národ či občan vyhral – nezazneli. A nakoniec sa ukázalo, že opäť prehral, pretože rodinkárstvo a rôzne podivné ťahy budú ďalej prekvitať – aj napriek honosným sľubom a kritike oponentov pre rovnaké rozhodnutia. Ja svojmu synovi verím, zaznelo v Banskej Bystrici od človeka, ktorý kritizoval svojho predchodcu za to, že veril svojej manželke, či bratovi. Možno je to o hlase krvi, ktovie. Ale skôr o tom, že čo môže jeden, nesmie druhý. V každom prípade, pokiaľ sa to týka banskobystrického kraja, predvolebné sľuby skončili v prachu skôr, ako uschol atrament na výsledkoch volieb. A pokiaľ by to malo byť podľa práva a poriadku, rovnako rýchlo mal skončiť aj mandát tých, ktorí zabudli na to, čo sľubovali.

Tak už to chodí v spoločnosti, ktorá opustila základné morálne hodnoty … vidieť to aj v uputávkach na vianočný program, ktorý je len sotva – sviatočný.

Šťastné a veselé (krvavé) Vianoce vám želajú ľudia, ktorí na sviatky zaradia do programu také „klenoty“ kultúry, ako Smrtonosná pasca, Nemilosrdný zabijak … tak to už chodí v spoločnosti, kde je kultúra v rukách – duševne chorých ľudí bez štipky morálky a úcty.

Ale nebuďme pesimisti a radujme sa – šašolano nám chce zodpovedne vládnuť … budeže to radosti, keď sa budú naši „zástupcovia“ zdraviť s transparentom v ruke – Vitaj hajzel a zlodej … to bude iná kultúra … len škoda, že títo moralisti nemajú toľko odvahy, aby niečo podobné povedali (alebo ukázali) aj klamárom a zlodejom z Bruselu. Čo už … hádam nebudú hrýzť ruky, ktoré im podávajú – žrádlo, nie ?