Zbytočné trápenie zamestnávateľov

17. januára 2018, cudzinec, Nezaradené

Príplatky za prácu v noci či počas sviatkov sú nočnou morou zamestnávateľov. Ak pominieme fakt, že pred rokom 1990 boli úplne bežnou praxou, nevidím žiadny dôvod na neustále náreky „darcov“ práce.

Treba uznať, že slovenskí zamestnávatelia sú naozaj neustále tyranizovaní požiadavkami štátu i zamestnancov. Vlastne nemajú chvíľky pokoja, aby mohli tvoriť zisky, vyplácať rekordné benefity akcionárom (pričom niektorí sa aj z toho dokážu vykrútiť), taký život je vlastne (ako sa hovorí) – na pendrek. Čo ten bezočivý zamestnanec a nenažratý štát vlastne stále vypytujú ? Nemali by byť radi, že sme sa vôbec zľutovali a dávame prácu – hoci často za peniaze daňových poplatníkov, ktorí sa skladajú na rôzne dotácie, alebo daňové výhody ? Čo je na tom zlé a nefér, že si pracovník zaplatí za svoje pracovné miesto ? Tak nejako uvažujú „zamestnávatelia“, ktorí zásluhou užitočných „idiotov“ urobili zo Slovenska krajinu tretieho sveta.

Ale mám pre uplakaných podnikateľov riešenie – nemusíte platiť žiadne príplatky, a nehrozí vám žiadna sankcia za porušenie zákona. Stačí na to maličkosť – zrušiť pracovné smeny v noci, počas víkendov a sviatkov. Viete, koľko peňazí ušetríte … budete od (radosti alebo sprostosti – každý to vidíme inak) tancovať. A zamestnanci sa budú môcť venovať svojim rodinám, pretože to je najväčšia hodnota v živote človeka – rodina.