Úsvit trolov II. – Rusofil a komunista ?

20. januára 2018, cudzinec, Nezaradené

Mám rád Rusko a Rusov ? Mám … Volil som komunistov ? Áno, volil … som preto komunista a rusofil ? Nie som. Ani nemôžem byť – mať niekoho rád, to ešte neznamená súhlasiť so všetkým, čo robí. A voliť niekoho, to ešte neznamená, že chcem, aby sa dostal k moci.

V jednej diskusii som čítal príspevok

… najprv je politik, potom jeho rodina, nasledujú rôzni zahraniční prišelci, po nich prichádzajú na základe nátlaku rôznych organizácií naši asociáli, a nakoniec – ja, ktorý tvrdo pracujem, platím dane … a niečo dostanem, ak ostane. A keďže neostáva, tak nedostávam nič a rok za rokom platím čoraz viac …

Zaujímavá bola aj jedna reakcia na vyššie spomínaný príspevok

… už abi ste vyd.chli boľševici a fašisti voliaci extremistou

Prečo sa dostal v 30.rokoch k moci v Nemecku Hitler ? Prečo sa dostali k moci komunisti ? Naozaj veríme, že napríklad Beneš ustúpil nátlaku Gottwalda a prijatím demisie ministrov spustil februárový prevrat, za ktorým nasledovali desaťročia vlády komunistickej strany ? Nič nie je také jednoduché, ako vyzerá … a nič nie je také zložité, aby sa nedalo pochopiť. Len pre zaujímavosť, súbežne s komunistickými režimami v strednej a východnej Európe, vládla v Taliansku kresťansko-demokratická strana. Politické zoskupenie, ktoré spravovalo Taliansko až do začiatku 90.rokov, za výdatnej asistencie sicílskej mafie, alebo skôr v jej područí. Politické zoskupenie, ktoré si nevyberalo prostriedky na vládnutie, a chovalo sa v nejednom prípade ako komunistické režimy – každý prostriedok na odstránenie oponenta bol dobrý, vrátane jeho – vraždy.

Ľudia a život … kto ignoruje ich potreby, doslova plní a podpaľuje kotol nespokojnosti, pričom výsledkom môže byť čokoľvek … a nikto nevie predpovedať, ako to skončí. V okamihu, keď začnú ľudia podporovať extrémne názory, mala by sa spoločnosť zastaviť a zamyslieť, pretože niečo naozaj nie je v poriadku. A pokiaľ si niekto myslí, že príčinou sú sympatie k rôznym „pošukom“, veľmi sa mýli.

… čo nejdete do Ruska, keď sa vám tak páči …

Padla otázka a bez odpovede – kde som písal, že po Rusku bažím, alebo všetko je tam úžasné či jedinečné ? Nepísal si, ale myslíš si to … jeden by neveril, koľko géniov medzi nami chodí. A prečo nejdeš ty do Ameriky ? Ja som tu doma, odpovedal mi. Tak trochu komická odpoveď – komu sa páči americký systém a politika, je doma na Slovensku … a kto si dovolí pochváliť alebo zastať niečo, čo má spojitosť s Ruskom, má ísť – do Ruska.

Dámy a páni, a práve vyššie spomínané je najčistejšou formou extrémizmu ….

Tým totiž „demokrati“ hovoria, že kto s nimi nesúhlasí, nemá v ich spoločnosti a svojej domovine – miesto. Miesto dostane len vtedy, ak bezvýhradne – súhlasí. Ale keď sa nad tým zamyslíte, asi sa zdesíte – pretože je to taká drsná forma extrémizmu, pri ktorej pôsobia aj hlášky a postoje M.Kotlebu a jeho prívržencov ako nevinná hra detí – na pieskovisku. A čo je ešte horšie, je to spoločensky prijateľná forma. Nikto sa nad tou absurdnosťou nepozastavuje.

… zbav sa svojej mafie …

Niečo podobné mi napísal trol, ktorý volil kandidáta, komunikujúceho s členom neslávnych mafiánskych zoznamov, a ochotného zabudnúť „na nejaké fotky“ v záujme vytvorenia vládnej koalície. Neuveriteľné ? Ale kdeže, práve naopak – nič udivujúce, skôr sa podobné správanie dá očakávať. Práve v tomto prípade platí – podľa seba súdim teba. Spomínaný trol mi to vypisoval a vypisuje pravidelne, a nielen mne …jeho životnou filozofiou je, že ľudia majú svoje práva len vtedy, ak sa podpíšu pod svoje názory menom. Ani netuší, ako veľmi sa mýli …

Našťastie, mal som v čase stredoškolského štúdia vynikajúceho profesora, ktorý hovorieval – množstvo vecí v živote ťa nazlostí, neraz zatneš ruku v päsť, ale uvedom si – ak pichneš do ….., bude len viac smrdieť, ale určite nič nevyriešiš ….

Pán profesor nežije, ale jeho pravda ho prežila a platí podnes. Akurát som si ju upravil po svojom, pretože niekedy treba pichať čo najviac, aby všetci cítili a videli (čo alebo kto smrdí).

Mal by si vstúpiť do politickej strany, povedal mi raz jeden známy. Hlavu na to máš … vtedy ma to rozosmialo a tak som mu len odvrkol – hlavu na to možno aj mám, ale nemám dosť peňazí na to, aby som neustále menil topánky, keď zistím – do čoho som stúpil … pravdu máš, topánky sú dnes drahé …

Rok som pracoval v Košiciach na pobočke firmy. Chodievali sme na obedy do jedného bistra, kde som pravidelne stretával nesmierne nasrdeného pána, ktorý nevedel prehltnúť dobu socializmu. Asi aj zaspával s nadávkami na komunistov na perách … kuriózne bolo, čo nakoniec vysvitlo – jeho otec bol okresným tajomníkom komunistickej strany, brat pracovníkom zboru národnej bezpečnosti, on sám vyštudoval politickú školu … vlastne nenávidel to, čo sám symbolizoval. Dokonalý predobraz mnohých, kde nie je problémom, kto vládol pred rokom 1989, ale skôr ich vlastná minulosť – nevedia s ňou žiť. Som však presvedčený, že za to určite komunisti – nemôžu.

Takže – som komunista a rusofil ? Pokiaľ to má byť symbolom môjho presvedčenia, že každý si má vládnuť sám, európske krajiny majú spolupracovať a nie sa vzájomne vydierať, či verím v štát pre všetkých bez výnimky – tak som rusofil a komunista. Pretože nikto nemôže naraz bývať v troch domoch, jazdiť na piatich autách a vystrájať súčasne s desiatimi milenkami … či každého deň má len dvadsaťštyri hodín a teda nemôže plnohodnotne vykonávať viacero funkcií, na miestach stovky kilometrov – vzdialených.

na svete bude lepšie, keď sa vymenia generácie a zabudnú na to, čo bolo pred rokom 1989 … fajn vízia, už len povedať, kto bude na „pánov“ robiť … kto nekritizuje Fica, tak je jeho človek, a teda klame, kradne a chráni korupciu … ďalšia pokroková myšlienka, akurát jej autor nikdy nevedel vysvetliť, prečo sám kritizuje len Fica (asi boli jeho predchodcovia a konkurenti dokonalí, len akosi nevidieť výsledky ich dokonalej a poctivej práce – možno by sme mali za nimi zbehnúť na Ukrajinu, alebo do Bruselu a opýtať sa – prečo majú pohodlie a komfort len oni, keď sú dokonalí … kde ostal národ ?)

…. priemerný vek dožitia rastie, čo je zásluha vyššej životnej úrovne …  skúšal som túto myšlienku previesť do reality na našej ulici, a teda – akosi nechápem. Okrem troch osôb je ulica obývaná generáciou 30.a 40.rokov, zástupcom strednej generácie som naozaj sám a dvaja susedia vo vedľajšom dome, a potom máme pár kúskov (slovom päť kusov) generácie do 30 rokov, a šesť detí do 10 rokov. Toť vsjo … z malej obhliadky vyplýva, že rast priemerného veku dožitia je zásluhou generácie, ktorá prežila produktívne roky v období 1945 – 1990. Neviem, nebol vtedy socializmus ??? Akosi to nedáva zmysel – štatistika a realita … ale iste, niekde je viac a inde menej, no možno stačí občas vidieť aj parte, a naozaj to nie je nič potešujúce. Odchádzajú nám ľudia v produktívnom veku.

…. bodaj by ťa šľak trafil … no hej, môžem len ticho dúfať, že ma trafí dobre, pretože niektorých to len tak štrajchne, a potom sú následky príliš viditeľné.

Konfrontáciou a vydieraním sa ešte nikdy nedosiahol dobrý výsledok, práve naopak. Preto sa často zastanem Ruska, pretože v danej problematike vôbec nejde o Ukrajinu a nejaké slobody, ktoré jej má Rusko upierať. Ak by za ťažením proti Rusku boli naozaj hodnoty, ktoré sa prezentujú, tak kritici Ruska by v prvom rade nepodporovali ukrajinský režim, za ktorým pochodujú obdivovatelia banderovcov, a hľadali by objektívne riešenie. Lenže … nie je vám čudné, že dnes v otázke riešenia ukrajinského problému sedia za jedným stolom s bieloruským diktátorom Lukašenkom tí, ktorí ho dali na zoznam neželaných osôb ? Alebo tu máme európsku verziu S.Husajna, ktorý bol či nebol prijateľný podľa toho, kto a aký problém chcel riešiť ?

A len na záver tejto časti – som zvedavý, kto platí dnes dodávky plynu na Ukrajinu …