Všetci musia skončiť

3. marca 2018, cudzinec, Nezaradené

Možno bude rok 2018 patriť zmenám. Ale prínosom môže byť len v prípade, ak prídu systémové zmeny.

Dôvodov na ukončenie vládnutia R.Fica je nepreberné množstvo. Ale neexistuje ani jeden-jediný dôvod, aby ho nahradili jeho súčasní oponenti. Práve naopak – pre pokoj a lepšiu budúcnosť Slovenska je nevyhnutné, aby odišli spoločne s R.Ficom do zabudnutia, a nahradili ich ľudia, ktorým naozaj záleží na osude Slovenska.

Kto ? Otázka, ktorá mnohých máta. Možno by ste si však mali položiť inú otázku – naozaj sme na tom tak zle, že sa nevieme zaobísť bez vulgárnych, pouličných krikľúňov, alebo zdanlivo solídnych kandidátov, ktorí majú plné ústa odborníkov a nakoniec nevedia vybrať do verejných a štátnych funkcií ani dvoch ! ľudí s primeraným vzdelaním, praxou a skúsenosťami ? Alebo by mala byť konečne naplnená základná listina štátu, a právo každého voliť a byť volený ?

Falošné revolúcie zvrhli kde-koho, ale nikdy doteraz nepriniesli prospech pre obyčajných ľudí. Prečo ? Možno preto, že výsledok bol často známy skôr, ako čas ich začiatku ….

Naši otcovia a dedovia bojovali proti fašizmu, aby nám dnes vládli ľudia, ktorí sa bratríčkujú so súčasným ukrajinským režimom, podporovaným neofašistickými obdivovateľmi S.Banderu ? Zlo sa pevne usadilo v slovenskom politickom živote, ba dokonca sa dnes pokladá za akceptovateľné, ak je – menšie. Zlo sa pevne usadilo v živote slovenskej spoločnosti pod rovnakou zámienkou – pretože by mohlo byť aj horšie. Kto snáď pochybuje, môže si opätovne pozrieť prvú povolebnú diskusiu na Markíze po voľbách 2016. Práve tam spadli masky a naplno sa ukázalo, že o blaho národa ide „už“ na druhom mieste, pričom na prvom – je získanie moci. Aspoň na chvíľu ….

Tak, ako rodičia chcú pre svoje dcéry to najlepšie, mali by aj občania chcieť pre svoj štát – to najlepšie. Uspokojiť sa s druhým najhorším …. nie je to nezmysel ? A ešte jedna poznámka, ilustrujúca dnešnú spoločnosť … stretnú sa na ulici politik, podvodník a zlodej. Zlodej kradne, podvodník podvádza, ale najväčším lotrom medzi nimi je politik, pretože ten – klame, kradne a podvádza, a ešte všetkým tvrdí, že to robí – pre ich lepší život !

 

_______________________________

1.Banderovci na Slovensku (video-ukážka)