Prezident prekvapil

15. marca 2018, cudzinec, Nezaradené

Nie, rozhodne to nemení nič na tom, že A.Kisku nepokladám za osobu, vhodnú na post prezidenta. Život však prináša rôzne prekvapenia, a dnešné vystúpenie prezidenta rozhodne patrí do tejto kategórie.

Na moje prekvapenie sa dokázal A.Kiska zachovať ako štátnik, a nemal snahu ďalej rozdúchavať vášne v slovenskej spoločnosti.

Ako som inde napísal, s rozhodnutím B.Bugára som napriek všetkému a pohľadu na jeho osobu, sklamaný. Stále si myslím, že riešením mohli byť predčasné voľby, a očakával som, že by v politike skončili mnohé figúrky, vrátane predstaviteľov SaS alebo OĽANO. Slušná spoločnosť nemôže byť budovaná ľuďmi s vulgárnym slovníkom a absenciou základnej úcty k zákonom a ostatným členom spoločnosti.

Predčasné voľby sa odkladajú. Na ako dlho, to ukáže čas. Napriek nesúhlasu pokladám rozhodnutie A.Kisku za logické vyústenie situácie, pretože súhlasím s názorom, že by výsledok predčasných volieb priniesol patovú situáciu. A to by znamenalo pokračovanie krízy na Slovensku, a stratu času, nehovoriac o zbytočných výdavkoch. Z tohoto hľadiska nemal prezident veľmi na výber.

K zajtrajším zhromaždeniam len toľko – podporujem ich a súhlasím s potrebou zmeny. Avšak cesta k zmene a Slušnému Slovensku nemôže viesť cez zneužívanie tragédie J.Kuciaka a jeho snúbenice, a rovnako nemôžu byť jej architektami ľudia, ktorí si pravidlá upravujú podľa vlastnej potreby a zlo vidia len u tých ostatných.