Moja koza, tvoj cap . . . a sme si kvit ?

17. marca 2018, cudzinec, Nezaradené

Tak nejako pôsobí na mňa rošáda v slovenskej vláde. Výmenu L.Žitňanskej nechápem vôbec. A čo sa týka protestov proti tejto ústupovej taktike R.Fica, idea je krásna, jej chápanie veľmi plytké.

Protestujeme proti Ficovi, nie proti opozícii … pristúpil ku mne nasrdený chlapík. A ja som myslel, že za Slušné Slovensko, pozrel som na neho s otázkou v očiach. Áno, slušné Slovensko bez Fica. Zazeral na môj transparent. Ostatní sú proti Ficovi amatéri a teraz nesmieme riešiť malichernosti …

Jeho uvažovanie vyvolalo na mojej tvári úškrn. Čo sa vyškieraš, stúpla jeho agresivita. Daj to preč, nafúkol sa ako gunár … deje sa niečo, slušne pristúpil k nám policajt. Ale kde, prišlo mi to ešte viac do smiechu. Policajt pochopil, a jemne chlapíka odtisol bokom, a čosi mu potichu vysvetľoval. Asi to zabralo, pretože po chvíli chlapík odišiel, hoci s namosúreným výrazom v tvári.

Prechádzali okolo mňa ľudia a nejeden pri pohľade na transparent šomral čosi o provokácii …

Áno, pravda často pôsobí ako provokácia. Nevidím však rozdiel medzi tým, keď má niekto okradne osobne a iný pošle svojho koňa – stále je výsledok rovnaký a ja – okradnutý.

Podpíšete petíciu ? Ale hej, ak podpíšete vy moju, zatváril som sa dôležito a vytiahol kus úmyselne ufúľaného papiera, na ktorom som žiadal, aby sprevádzalo predčasné voľby vylúčenie členov parlamentných strán, ktoré sú v terajšom parlamente, a to aj v prípade, ak prestúpili do mimoparlamentnej, aby z nej v rozpore s výsledkom volieb urobili – parlamentnú.

Veď je to nezmysel, špitla nesmelo dievčina. Prečo ? Nám ide o Fica a jeho prešľapy, nemôžeme zakazovať ľuďom, aby kandidovali, je to ich právo, pokiaľ neboli právoplatne odsúdení, opatrne vysvetľovala. Hm, a Fico už bol odsúdený … pozrel som na ňu. To nie, ale v jeho prípade je všetko jasné … takže v jeho prípade súd a právoplatné rozhodnutie netreba ? Nó … ostala v pomykove …

Ach jaj, deťúrence, chcelo sa mi vykríknuť. Jednou vecou je žiadať odchod Fica a inou robiť koňa darebákom, ktorí sa od neho vôbec nelíšia a sú pobúrení len preto, že nemajú miesto pri válove.

A dnes sa vás snažia plesniví revolucionári podviesť úplne rovnako, ako kedysi podviedli nás … mávol som rukou a pobral sa preč. Pri pohľade na rečniacich mi napadla predstava, ako páchnuci chlap so stekajúcimi exkrementami vo vlasoch poučuje ostatných o dôležitosti pravidelnej hygieny a čistoty … a diví sa, prečo ho väčšinou zďaleka obchádzajú …