Otrasy pre ľudí . .. a novinárov

23. marca 2018, cudzinec, Nezaradené

Čítajúcich vyjadrenia nepochybne “elitných” žurnalistov z rôznych bulvárnych plátkov, mám pocit sklamania … sklamania z toho, ako všetci volajú po slušnosti a zodpovednosti, ale voči sebe o týchto požiadavkách – nehovoria.

M.Leško vyjadril svoj názor v denníku SME, a teraz si dovolím reagovať na niektoré jeho výroky.

…. dvojnásobná vražda je niečo schopné otriasť spoločnosťou … ak by to bola pravda, rovnaký zločin by otriasol spoločnosťou aj v roku 2017. Realitou však je, že zločin vo Veľkej Mači bol hrubo zneužitý médiami a politikmi.

…. to spolu súvisí … tvrdiť, že niečo s niečím súvisí, by mal seriózny novinár len na základe dôkazov.

…. vražda vypovedá o stave v našej spoločnosti …. súhlasím, definitívne sa potvrdilo, že nemáme novinárov, a vždy a všade ide len o niekoho záujmy.

….. pánovi Kaliňákovi neprešla kauza dvojnásobnej vraždy … vari tým chcel autor výroku povedať, že bývalý minister vnútra stojí za týmto zločinom ?

….. tu máme aj organizovaný zločin … a kde ho nemajú, pán Leško ? Majú ho v Nemecku, Belgicku či Francúzsku, o Taliansku alebo USA asi škoda hovoriť, nie ? Asi neviete, že za úspešným vylodením na Sicílii počas II.svetovej vojny stála americká mafia ?

….. zistenia prokurátora V.Špirka … pri všetkej úcte k nemu, zistenia nie sú právoplatné rozsudky.

Je smutné, ako novinár vydáva domnienky za fakty. Navyše sa objavuje otázka, prečo médiá tvrdošijne trvajú na verzii s mafiou, keď napríklad aj odborníci na mafiu nie sú presvedčení o reálnosti tejto verzie. Snažia sa médiá o odvrátenie pozornosti ?

Dnes sa už vie, že J.Kuciak sa venoval mnohým témam, a nielen o prepojení mafie na politické špičky. O ostatných témach sa však nehovorí a treba si položiť otázku – prečo ? Komu vyhovuje jediná, neustále prezentovaná verzia ? Alebo – kto a čoho sa bojí ?