Protesty proti imperializmu nebudú ?

25. marca 2018, cudzinec, Nezaradené

Vystúpenie britskej premiérky Th.May nenechalo nikoho na pochybách, že svetová politika je dnes postavená na nepodložených názoroch, a fakty nie sú podstatné.

Iste, jej názor o vine Ruska v otázke útoku zo Salisbury podporili aj predstavitelia krajín únie, avšak zo skúsenosti vieme, ako politik uvažuje – a hlavne európsky politik, ktorého predajnosť a servilnosť prekonáva len vlastná zbabelosť.

Pohľad za politiku “vyspelých” demokracií by dnes potešil len zločincov, akými boli Hitler, Stalin či propagandistov typu J.Goebbelsa, a im podobných. Opäť prišla do módy prax určovania vinníka podľa potreby režimu a politika, pričom na zákonných postupoch vôbec nezáleží. Treba pripomenúť, že dnes po potrestaní Moskvy najviac volajú tí, ktorí horlivo tlieskali pri výrokoch H.Clinton na adresu E.Snowdena, keď žiadala zákrok proti “zradcovi” akýmkoľvek spôsobom ? Nezabúdajúc na skutočnosť, ako sa USA sťažovali na neprijateľné zasahovanie do vnútorných záležitostí zo strany Ruska, ktoré udelilo Snowdenovi dočasný azyl, ale vlastné kroky v tomto duchu a vzťahu k ruským “zradcom” označovali za demokratické, v zhode s medzinárodným právom.

Európa je zavlečená politikmi do problémov a konfliktov, ktoré nikdy nekončili dobre. Asi nie je náhoda, že najviac volajú po protiruskom ťažení bývalí poskokovia Stasi, ŠTB, či iných niekdajších komunistických služieb … a nie náhodou je táto téma v centre pozornosti britskej premiérky, ktorá zjavne nezvláda problémy s brexitom.

A na záver len poznámka – za praktiky, ktoré dnes predvádza EÚ, boli mimo zákona postavené komunizmus a fašizmus. V demokracii tieto praktiky už nevadia ?