Len pár myšlienok o inom pozadí zločinu

26. marca 2018, cudzinec, Nezaradené

Uplynul mesiac, zaznelo množstvo teórií a zvedavosť je často silnejšia, než ľútosť nad strateným časom. A pri čítaní analýzy J.Šáteka mi prišla na um myšlienka jedného kamaráta, ktorý kedysi zo zásady neveril teóriám, založeným na dokonalých dôkazoch. Ale … posúďte sami …

Prvé slovo znie profesionál. A objavila sa myšlienka, aká je pravdepodobnosť, že sa niekto týždne pripravuje na zločin a použije zbraň, ktorá (podľa odborníkov) zlyhá … naivne predpokladám, že profesionál by išiel na istotu a len s overenou a odskúšanou zbraňou. (Ešte poznámka – brutalita zločinu poukazuje viac na nezvládnuté emócie, než na profesionála)

Druhé slovo znie motív. Roky verejne omieľané podozrenia ? Nie, ani ako celok to nedáva zmysel.

Tretie slovo – podozrivý. Médiá predhodili ako ideálneho vinníka najsilnejšiu politickú stranu na Slovensku a jej vrcholných predstaviteľov. A práve tu niečo nesedí – všetko do seba príliš dokonale zapadá. Predošlé “spoločné” záujmy niektorých členov strany, minulý vzťah asistentky premiéra, publikačná činnosť novinára … vo svetle odhalení minulosti by musel byť objednávateľ z týchto radov … aj prirovnanie sprostý ako briketa je príliš slabé.

Štvrté slovo – prospech. Prstom sa dá ukázať prakticky na všetky politické strany, s jednou výnimkou.

Kde je pravda ? Neviem, ale som presvedčený, že nikto z politických špičiek o pravdu nemá záujem. Väčšina a možno aj všetci zainteresovaní pravdu poznajú, ale po mesiaci mám pocit, že ani jeden z nich ju nemôže odhaliť.

Prečo ? Skúsme si položiť otázku – prečo odstúpili R.Fico a R.Kaliňák ? Naozaj veríte, že podľahli tlaku ulice ? Alebo im skôr zahral vývoj do kariet ? Či si spomenuli na niekdajší osud predchodcov M.Dzurindu a I.Mikloša, ich zdanlivý ústup pred voľbami v roku 2010, a návrat do funkcií zadnými dvierkami ?

Kto je teda tou výnimkou pri slove prospech ? Kto mohol pri zločine, aký sa odohral vo Veľkej Mači, vždy a za každých okolností len stratiť ? A kto naopak mohol len získať ?

V jednom z predošlých blogov som napísal – kto chce poznať vinníka, nech sa pozrie, kto prvý kondoluje pozostalým a položí prvú kyticu. Možno by som ešte dodal – kto je najviac pobúrený ?