Maďarská facka “európanstvu”

10. apríla 2018, cudzinec, Nezaradené

Európsky národ nejestvuje, aj keď sa europáni veľmi snažia, aby vznikol. No aj napriek množstvu poturčencov sa im akosi nedarí.

A najviac faciek dostávajú predajné euroduše z Budapešti. Nech však hovoria čokoľvek, vrátane klamstiev o ohrození demokracie a vzniku diktatúry v Maďarsku, pravda je iná. Orbán je v prvom rade vlastenec, a navyše sa nechce deliť o moc s kadejakými potrimiskármi, ktorí za bezcenný zdrap papiera predajú aj vlastné dcéry do nevestinca. Napokon, na Slovensku máme bohaté skúsenosti s politickým, rektálnym alpinizmom, nie ?

Opakované úspechy V.Orbána však hovoria aj o niečom inom, než účelovej úprave volebných pravidiel. Na rozdiel od pospolitej a vzdelanej Slovače sú Maďari vo všeobecnosti hrdí na svoj pôvod, kultúru a dejiny. V Maďarsku by prezident, ktorý udelil ceny ľuďom, bojujúcim proti svojbytnosti a nezávislosti národa, skončil v úrade zároveň s gongom, oznamujúcim koniec slávnostnej udalosti. V otázke vlastenectva a národnej hrdosti sa môžeme od našich južných susedov len učiť.

Odkaz výsledku volieb v Maďarsku je jasný – štát má slúžiť maďarskému národu a jeho záujmom. A maďarský národ je pohostinný voči každému, okrem hostí, ktorí si svoju návštevu – chcú vynútiť. Viď rok 1956 …