Kúpili ste ostrov, budúca koalícia ?

14. apríla 2018, cudzinec, Nezaradené

Nepochybujem, že viete aj spolupracovať, ak ide o peniaze a moc. A rovnako si viete robiť aj podrazy, keď ide o peniaze a moc, nič vám nie je sväté.

Nepochybujem, že by ste boli dobrým základom vládnej koalície – len dúfajme, že sa nikdy nenájde dostatok hlasov na to, aby sa slovenský národ stal obeťou ďalších experimentov. Ak to slovenský volič pripustí, teda dá dôveru podobnej cirkus-parte, potom si zaslúži aj to, čo ho postihne ako následok.

Inak sa nedá nazvať vízia SaS-OĽANO-KDH-SMK. Prví dvaja sa hrabú vládnuť pred každými voľbami, aby po nich označovali za zradcu každého, kto s nimi nechce ťahať káru, hoci ho pred voľbami špinili – napríklad záplavou letákov v miestach jeho najväčšej podpory. Alebo stretli na jednaní a skryte nahrávali, aby sa neskôr mohli ukázať ako jediní spravodliví.

KDH ? Kdeže sú tie hodnoty, o ktorých tak vzletne hovoria ? Akými hodnotami sa riadila napríklad kandidatúra poslanca R.Vašečku na predsedu KDH v čase, keď vykonáva mandát, získaný pod farbou iného politického subjektu ? Podľa akých pravidiel sa riadi jeho postoj, že je dnes poslancom za stranu, ktorá neuspela vo voľbách ?

SMK ? Aj napriek množstvu doslova katastrofálnych zakopnutí B.Bugára a strany MOST-Híd by som sa veľmi divil, ak by sa SMK dostala do parlamentu. Stále sa v jej pozadí ukazuje množstvo ľudí, ktorí samostatné Slovensko pokladajú len za prechodnú fázu k pričleneniu južného Slovenska k Maďarsku.

Zatiaľ si teda kladiem otázku, či si veľkolepo oznámená budúca koalícia kúpila ostrov, keď sa už chystá vládnuť. Iste, je tu prieskum agentúry AKO, ale podobný som urobil v krčme aj ja – a dopadol úplne inak.

Ako dopadol ? Komicky … Fico, Sulík, Matovič skončili bez hlasov, Bugár dostal jeden, a všetky ostatné získali komunisti. Prečo to tak dopadlo ? Pretože som sa pýtal ľudí, ktorí boli mierne pod parou, dnes nezamestnaní a za komunistov mali prácu, či iní dnes cestujú za lekármi desiatky kilometrov, hoci kedysi mali plne funkčnú nemocnicu priamo v meste. Aká vzorka občanov, taký výsledok.

Ale … snívať je povolené všetkým, aj politikom. Dokonca aj ďalekozrakým, vidiacim v susedovom dvore všetko a vo vlastnom – nič. Som však presvedčený, že pamäť voliča nezlyhá a vybaví si jasne následky toho, ako skladali vlády ľudia, ktorí nevedeli vyhrať voľby. Aj dnes sa ukazuje, že ľudia dnešnej opozícii a iným stranám neveria, a to aj napriek množstvu káuz SMER-u a spol.

Ktovie, prečo ? Hádam pre množstvo klamstiev, intríg, vulgárností či tradičný dvojitý meter na rovnaké prešľapy ? Takže ostáva otázka – kúpili nádejní tvorcovia budúcej koalície, či jej základov – ostrov ? Ak nie, poradím im, že pre ich ambície bude najlepší – neobývaný. Tam môžu byť súčasne starostami, poslancami, i podnikateľmi v jednom …