Odkedy sme kolóniou “Fricov” ?

2. mája 2018, cudzinec, Nezaradené

Stojí za prešetrenie, či vietnamská tajná služba zneužila slovenské vládne lietadlo na únos. To je tak asi všetko …

Ak sa podozrenie potvrdí, treba z toho vyvodiť dôsledky voči vietnamskej strane (ktorá to bude mať aj tak na háku), a vec uzavrieť.

Nie je však žiadny dôvod, aby slovenský premiér išiel na raport k nemeckej kancelárke, a bez predošlého prešetrenia veci sa spovedal, či dokonca kajal. Možno si to nikto nevšimol, ale sme samostatný štát (aj keď často komický), nie sme v 40.rokoch minulého storočia a zatiaľ … neexistuje ani Štvrtá ríša, aby sa ktokoľvek chodil spovedať do Berlína.

A tetka z Merkelu nech sa radšej stará o seba a problémy Nemecka, a je rada, že sa iní nepýtajú na jej minulosť pred rokom 1989, a rôznymi aktivitami v bývalom ZSSR pod dohľadom bdelého oka KGB a STASI. Ak by začali padať otázky, asi by ju veľmi rýchlo prešla chuť na úlohu panej “starého kontinentu” a veľmi rýchlo by sa zjavil krivý úsmev …

A možno by jej pomohlo aj doplnenie znalostí z histórie Nemecka, kde sa pravidelne objavovali snahy o vybudovanie ríše, nad ktorou slnko nezapadá a vždy to končilo rovnako – utrpením národov a poriadnou ranou “po papuli” ambicióznym svetovládcom.