Vylučujem voľbu SaS . ..

13. mája 2018, cudzinec, Nezaradené

Je pekné, že sa večne (druhý a neúspešný) politik v háve liberálov jasne vyjadril, s kým vylučuje spoluprácu. Napokon – národniarov voliť nebudem, môže mi to byť jedno.

A teda hlavne pripomeniem, ako pred voľbami 2010 zaznelo tiež jasné vyjadrenie, že s pánmi Dzurindom a Miklošom v žiadnom prípade (iné ani nemohlo zaznieť, ak nechceli liberáli skončiť skôr, ako začali) a nakoniec to bolo úplne inak. Takže – radšej buďme realisti a nehovorme s politikmi o zásadách, pretože možno ani význam slova “zásady” nepoznajú.

Nehovoriac o tom, že pri reálnej voličskej základni by práve Sulík urobil lepšie, ak by nevyhlasoval vôbec nič. Nech sa na to pozeráme akokoľvek, budúci parlament bude ešte viac roztrieštený, ako súčasný. A tak, ako nebude v prospech SMER-u, nebude ani v prospech liberálov. Karty budú rozdávať iní, a tromfy budú tiež v iných rukách. Zatiaľ to skôr vyzerá na kortešačku v štýle veselej vdovy a otázny bude len počet milencov, ktorí sa nechajú zviesť šedinami skúseností, pretože o mladosti, pôžitku a radosti sa rozhodne nebude dať hovoriť.

Aj keď je pravdou, že primeraná “litráž” pod klobúkom dokáže zázraky

No už dnes sa dá povedať, že Sulík bude premiérom len v prípade, ak motyka vystrelí a násada od hrablí zakvitne ružami. Ak nedokázal zmobilizovať voličov v čase najväčších škandálov R.Fica a SMER-u, dokazuje to len fakt, že voliči už neveria ani jemu. A len on to stále nechápe.

Riešiť program liberálov nemá žiadny zmysel. Kto videl, ako obsadzovali funkcie vo vláde I.Radičovej, na liberálnu stranu odborníkov nebude ani náhodou veriť. Navyše, aj tých pár schopnejších, ako boli Mihál alebo Poliačik, dalo liberálom kopačky a pobrali sa iným smerom.

Proti gustu však niet dišputát. Pokiaľ verí Sulík, že prosperitu štátu zaistí s odborníkmi ako Matovič, Remišová, Nicholsonová, Galko a spol., treba mu držať palce …už len nájsť odpoveď na otázku, v ktorom štáte nájdu dostatok podpory … aspoň na dva roky, ako svojho času šemotil hlavný liberál na Markíze. Alebo skôr – prosíkal ???