Až opadne dubové lístie . ..

17. mája 2018, cudzinec, Nezaradené

Celkom má pobavila správička, že opozícia túži po predčasných voľbách v septembri 2018. Vlastne len potvrdila, že ani jarné “rošambo” klamstiev, krivých obvinení, a poloprávd – nepomohlo.

A skutočnosť bude asi iná, ako prezentujú bombasticky uvádzané prieskumy verejnej mienky. A hoci nepochybujem o postupnom páde SMER-u a jeho odchode na politický cintorín, zúfalá snaha opozície vyvoláva dojem, že pri spomínanom odchode budú mať R.Fico a spol. pomerne veľa spolupútnikov.

Napriek môjmu očakávaniu nestúpa výrazne ani podpora mimoparlamentných strán, čo akosi vyvoláva otázku – aké šidlo sa vo vreci skrýva ? KDH a SMK stúpli sotva na dostrel dverí NR SR, SNS, OĽANO či ĽSNS sa motkajú na svojej bežnej úrovni (+-1%), SaS mierne stúpla … ale stále je to málo. Čo nás teda čaká ?

Možno veľké prekvapenie. Možno sa pretlačia do popredia tí, ktorí sa dnes pohybujú na úrovni štatistickej chyby.

A tu niekde sú korene snahy opozície … ukazuje sa, že ľudia majú síce dosť – ale všetkých, nielen R.Fica a spol. Čo samozrejme môže zamiešať karty veľmi nepriaznivým spôsobom pre opozíciu.

Každý politik, každá strana majú svoje záväzky voči tým, ktorí ich finančne podporujú. Čo však môže cítiť sponzor, ak financuje stranu, ktorá je osem rokov mimo reálnej moci ? Alebo aj viac … možno si povie, že je čas vymeniť koňa. Príliš pomalého, príliš neschopnèho a príliš – nepopulárneho. Aký by bol osud neúspešných politikov, ktorí si zvykli na pohodlie funkcií a ľahký, bezprácny príjem ? Súdiac podľa väčšiny ich predchodcov – nevábny. Nehovoriac o tom, ak by došlo k razantnej spoločenskej zmene, pričom by sa udiala bez ich prítomnosti, stali by sa pre budúcnosť úplne bezcennými.

Čo myslíte ? Vyzerá to tak, že Sulík, Matovič a spol., sa v prípade neschválenia predčasných volieb dostanú k moci – až opadne dubové lístie … a dub ostane bez listov …