Chmuľoviny . . .

7. júna 2018, cudzinec, Nezaradené

Ak by sa pred časom ocitol E.Snowden v Nemecku, nikto nemôže pochybovať o tom, ako by skončil – bez rečí by ho spútali, naložili do lietadla smer – USA a vôbec neriešili, aké sú jeho práva.

Ak ide o spurnú krajinu, či už je to Vietnam alebo Rusko, práva sa riešiť musia. Ba dokonca potenciálni vinníci musia dokazovať, že sú – nevinní. Aj tak sa dá chápať vystupovanie členov SaS v súvislosti s údajným únosom Vietnamca prostredníctvom slovenského vládneho lietadla.

Ale niečo podobné sme tu už mali na sklonku 90.rokov. Vtedy “poctivá” modrá verbež sľubovala v prípade získania dôvery slušné a zákonné spravovanie štátu. Skončilo to zmanipulovaným výberom tretieho operátora GSM, dlhoročnými predraženými mobilnými službami, tunelom Branisko, rozdávaním majetku štátu za babku rôznym zahraničným šmejdom a zločinnými (nelegálnymi) preletmi nad Slovenskom za účelom úplného rozbitia Juhoslávie. Slovensko sa stalo výhradným dovozcom všetkého, v čom dokázalo byť sebestačné, aby darebák, ktorý čosi hlásal o neprijateľnosti štátnej podpory pre domáce firmy, neskôr tlieskal štedrým dotáciám pre zahraničných špekulantov. A neustále nás “demokrati” presviedčali o správnosti jedinej cesty na Západ … k slobode a demokracii.

Asi nebude náhoda, že túto myšlienku jedinej správnej cesty z čias socializmu horlivo pretvorili a opakovali rôzni nástenkári ROH, absolventi MGIMO, alebo potomkovia niekdajších nomenklatúrnych kádrov. Priam komicky pôsobilo, že skoro všetci podporili normu o zločinnosti bývalého režimu, ktorému kedysi oddane slúžili za štedrú odmenu.

Dnes máme nových bardov jedinej pravdy, ktorí veselo využívajú praktiky bývalého režimu, najmä súvisiace s jedinou “pravdou”. Ani netušia, ako z nich čoraz viac vytŕčajú červené nožičky politrukov komunizmu. Ich komunizmu … ich vlastnej formy prosperity na účet celej spoločnosti. Nikdy neboli komunistami a dnes nie sú demokratmi. Sú len hercami zlej hry na predraženom javisku, kde zahrajú akúkoľvek úlohu, ak niekto zaplatí. Našťastie, príliš mizerne a nepresvedčivo.

Na záver – viete, kedy vznikli prvé biele kone ? Už v období rokov 1948-89, keď niektorí aparátčici mali dosť rozumu na to, aby sa poistili aj pre prípad zmeny režimu. Napríklad pomocou falošného oponenta režimu, žijúceho v exile, ktorý sa mal podozrivo dobre aj vtedy, ak zhodou “náhod” skončil v base … ako sa neskôr ukázalo, boli prezieraví. Alebo skôr pripravení ?

Sluhovia … chmuľovia ?