A čo odhaľuje nedostatok lekárov . .. ?

18. júna 2018, cudzinec, Nezaradené

… ak sa už teda bavíme o dočasnom nedostatku toaletného papiera, kde určite nešlo nikomu o život, ale pokladá sa to za fatálne zlyhanie socialistického systému plánovaného hospodárstva, ako nazvať nedostatok lekárov, rušenie nemocníc a polikliník, či okliešťovanie ostatných služieb ?

Čo alebo kto zlyháva v tomto prípade ? Alebo sa jedná skôr o plánované zlyhávanie, ktorého cieľom je úplná privatizácia zdravotníctva a vrhnutie krajiny či národa do čias, v ktorých mali smolu všetci, ktorí nemali na lekára ?

Stručne povedané, riť sa dá vytrieť aj lopúchom, ak to nejde inak. Ale liečenie chorôb sa už podobným spôsobom riešiť nedá. Lekári sú preťažení ? Prečo by to malo zaujímať pacienta ? Vari on žiadal rušenie polikliník, nemocníc a ostatných služieb ? Vari pacient tvorí systém umiestňovania lekárov a otvárania ambulancií ? Vari môže pacient za to, že z poslania lekára sa stala zlatá baňa pre rôznych špekulantov, hazardujúcich s tým najcennejším – ľudským životom a zdravím ?

Nové okliešťovanie a “optimalizácia” služieb v zdravotníctve sa deje len preto, že niekto má veľa a chce ešte viac … a pacient ho vôbec nezaujíma. A možno práve odtiaľ treba začať – zbaviť sa bezcharakterných svíň, chrochtajúcich pri cudzom válove a poriadne upratať…