Rad sv. Pokrytca

8. júla 2018, cudzinec, Nezaradené

…. chýba dnešnej dobe ako soľ. Pri počutí výroku A.Kisku o potrebe prevzatia moci slušnými ľuďmi by som sa bol aj zasmial, keby to nebolo zaznelo práve z jeho úst.

V prvom rade – slušní ľudia majú jeden meter na všetko a všetkých, vrátane samých seba. A dokážu vyvodiť dôsledky aj voči sebe a svojmu konaniu, aj v situácii, ktorá nie je príjemná.

Realitou je, že niečo podobné nedokázal na Slovensku nikto. Každý sa držal moci do poslednej chvíle, a odchádzal len vtedy, keď už nič iné na výber nemal. Postihlo to Mečiara, Dzurindu i Fica. Aj v prípade A.Kisku je to úplne rovnaké. Do aktívnej politiky sa netlačí s cieľom zlepšenia života národa, ale len preto, že opätovná kandidatúra na post hlavy štátu nemá žiadnu šancu na úspech.

Niekto by povedal, nie je to zlý nápad, pretože roztriešti sily opozície, vezme hlasy liberálom a obyčajným, lenže … čo na prvý pohľad vyzerá dobre, môže byť v skutočnosti katastrofou. Katastrofou, ktorá môže priniesť návrat Fica, bezvládie, alebo veľmi nestabilné vládne koalície, ktoré môžu končiť len jedným spôsobom – predčasnými voľbami a plytvaním peniazmi. O alternatívach, spojených s možným vládnutím koalícií pod taktovkou Sulíka či Matoviča sa netreba vôbec baviť. Tie vyzerajú ako katastrofa aj v podobe predstáv.

Slovensko potrebuje radikálnu zmenu. Bez Fica, Danka, Sulíka, Matoviča, ale aj bez Kisku. Bez falošných utečencov a večných zakladateľov strán, bez trojjediných funkcionárov, ktorých zaujíma len moc a majetok. Slovensko naozaj potrebuje slušných ľudí vo vedení štátu … a potrebuje aj rad sv.Pokrytca, aby mohlo oceniť všetkých, ktorí o slušnosti, poctivosti a morálke hovoria aj napriek tomu, že nerozumejú podstate vlastných slov.