Krvavé sny amerického kovboja

17. júla 2018, cudzinec, Nezaradené

D.Trump naozaj nie je prezidentom, na ktorého by mohli byť americkí občania hrdí. Stále je však prijateľnejší, než vietnamský vojnový zločinec John McCain.

McCain by veľmi rád stabilizoval USA v polohe svetového policajta a barometra (správnej) demokracie. Urputne brojí proti “diktátorom” typu V.Putina. Škoda, že si nespomenul, ako jeho vlasť dostala k moci A.Pinocheta v Chile, podporovala krvavý režim v Gautemale (v mene United Fruits Company), alebo v Kosove pokojne tolerovala vládnutie zločinca a údajného šéfa kosovskej mafie H.Thaciho.

Nie je diktátor ako diktátor, zdá sa podľa správania McCaina, ktorý patrí dlhodobo medzi najusilovnejších vojnových štváčov na americkej politickej scéne. Všetky problémy by najradšej riešil silou, čomu sa nemožno diviť, keďže nejeden americký politik oplýva všetkým možným, len nie prirodzeným intelektom.

McCain a nielen on je pobúrený údajným zasahovaním Ruska do amerických prezidentských volieb. Akosi pozabudol, že podobné praktiky využíva jeho vlasť dlhé desaťročia a pokladá to za bežné a prípustné konanie.

A pozabudol aj na pozoruhodnú minulosť úspechov niektorých amerických prezidentov. Napríklad populárneho J.Kennedyho, ktorého predkovia zbohatli počas prohibície, jeho otec neskryte obdivoval A.Hitlera a fašizmus, či samotný John vyhral miesto v Bielom dome zásluhou podpory americkej mafie v štáte Illinois.

McCain zabudol aj na medzinárodný súd v Kuala Lumpure, ktorý označil bývalého prezidenta G.Busha a jeho britského kumpána T.Blaira za vojnových zločincov v súvislosti s vojnou v Iraku.

O tom, čo všetko stojí v pozadí kritiky na adresu Ruska, najlepšie svedčí prípad istého oponenta politiky Kremľa, ktorého výstrelkom všetci tlieskali dovtedy, kým sa o niečo podobné nepokúsil na francúzskej pôde. Namiesto potlesku sa dočkal – pobytu na psychiatrii.

Kto je vlastne skutočnou hrozbou pre mier a pokoj vo svete ? Možno by stačilo spočítať konflikty a vraždy v mene národnej bezpečnosti po rozpade ZSSR … víťaz by bol jasný. A McCain ? Kovboj s krvavými snami …