Aj Remišovej palica má dva konce

26. júla 2018, cudzinec, Nezaradené

V online verzii denníka Hospodárske noviny som si prečítal článok o chate poslankyne V.Remišovej, ktorú poslankyňa neuviedla v majetkovom priznaní, pričom svoje konanie odôvodnila slovami (citujem z portálu)

Nedokončené stavby, nezapísané v katastri, sa do majetkového priznania neuvádzajú

Ľutujem, ale poslankyňa Remišová nehovorí pravdu, a naopak skúša zavádzať. Zákon č.357/2004 Z.z. v platnom znení hovorí v článku 7 bode 4,že majetkovými pomermi sa rozumie

1. Vlastníctvo nehnuteľnosti, vrátane bytu a nebytového priestoru (bod a)

2. Vlastníctvo majetkového práva alebo inej majetkovej hodnoty, ktorých menovitá hodnota presahuje 35-násobok minimálnej mzdy … (bod c)

Z vyššie uvedeného vyplýva, že aj rozostavaná nehnuteľnosť patrí do majetkového priznania verejných funkcionárov, a to bez ohľadu na fakt, či je alebo nie je zapísaná v katastri nehnuteľností.

Posledným kamienkom do mozaiky nepravdivého tvrdenia poslankyne Remišovej je fakt, že aj stavba nehnuteľnosti sa dá poistiť, čo by nebolo možné, ak by sa nedala charakterizovať tým, čo symbolizuje slovo “majetok”.

Záver ? Poslankyňu Remišovú trafila vlastná palica, a je úplne irelevantné, že poukazuje na prešľapy iných politikov, v prvom rade je sama povinná riadiť sa pravidlami, ktorých plnenie vyžaduje od iných.