Opatrne s nájomníkmi . ..

28. júla 2018, cudzinec, Nezaradené

Málokedy sa stretnem s prasaťom v ľudskej koži, ale niektorí ľudia sú horší ako prasce. A ak niekto prenajme byt prasaťu, môže mať problém.

Stručný súhrn jedného prenájmu bytu, ktorého majiteľmi sú moji dobrí priatelia, je desivý – z čiastočne rekonštruovaného bytu, ktorý si podľa možností upravovali a vylepšovali, urobili dvaja nájomníci smetisko, kde pod nohami praskala špina, celým bytom sa tiahol zápach alkoholu a tabaku, dobu nájmu ešte “prizdobili” štyri návštevy polície pre rušenie nočného pokoja, sťažnosti ostatných vlastníkov na mestskom úrade a podobne.

Nakoniec sa “nájomníčka” rozhodla ukončiť platenie za byt, pretože si našla lepšie bývanie (nezničené jej prítomnosťou). Vzhľadom na stav bytu pri kontrole dostala okamžitú výpoveď z nájmu, s výzvou, aby vypratali svoje veci z bytu do troch dní. To bolo na začiatku júla. Dodnes nie je byt vyprataný, hoci podľa svojich slov má iný byt, neustále chodí do predošlého – prespávať, sprchovať sa a podobne. Odmieta odovzdať kľúče od bytu, pretože má nárok na dvojmesačnú výpovednú lehotu ! Dlh na energiách vrátane škôd na byte presahuje hranicu tisíc eur.

A celkom sa zabáva na pobúrení ľudí, ktorým zničila byt. Poučenie ? Dbajte na kvalitné zmluvy o nájme, dôsledne si vyberajte nájomníkov a pri akomkoľvek náznaku problémov buďte nekompromisní …