Svetlé zajtrajšky s OĽANO . .. naša nádej . ..

8. septembra 2018, cudzinec, Nezaradené

Sobotňajší dialóg B.Bugára a V.Remišovej vyvolal vo mne záplavu eufórie …

Však si to len predstavme, akú kvalitu nám chce priniesť poslankyňa obyčajných – napríklad tajnú službu, ktorá zvládne počas dvoch hodín to, čo si nemecká BND nevšimne ani za týždeň … alebo ministra vnútra, ktorý svojím orlím zrakom odhalí objednávateľov vrážd a ich vykonávateľov, sotva ráno rozlepí oči …

A tá úžasná predstava o demokracii, ktorá môže byt v pokoji a ochrane zákona len vtedy, ak majú parlamentnú väčšinu tí “správni” ľudia … napríklad tí, čo nevedia vyhrať voľby.

Veru, každý zákon je zlý, ak môže v jeho duchu konať “nesprávna” väčšina … či už v parlamente, alebo jeho výboroch.

Len právny analfabet, neznalý bežných postupov a histórie kriminálnych činov môže viniť ministra vnútra z toho, že dodnes behajú po slobode vrah alebo vrahovia z Veľkej Mače. Vraždu O.Palmeho, kde mali vyšetrovatelia neporovnateľne ľahšiu pozíciu, sa nepodarilo objasniť dodnes … a to uplynulo 32 rokov. Áno, mali ľahšiu pozíciu, pretože sa dostali na miesto činu niekoľko minút po tom, ako ku vražde došlo.

Hm, ak sledovali sobotňajšie dialógy, teraz niekde v kúte plačú, kde len mohli byť, keby mali k dispozícii génia poslankyne Remišovej. Dnes by mal vrah Palmeho už odsedený aj trest, nie ? A keby bolo dnes pri moci OĽANO, nedošlo by ani k udalostiam vo Veľkej Mači, nie ? Alebo …

… alebo sa konečne vrátime na zem a povieme si otvorene, ak dnes niečo Slovensko nepotrebuje, tak sú to práve univerzálni “experti” typu Remišovej a spol.

Áno, po dlhoročnej dominancii SMER-u a nepretržitej záplave káuz a rôznych prešľapov je Slovensko na križovatke. Kto však vidí riešenie vo forme straníckych zlepencov (pozor, nemám na mysli koaličné), spasiteľov národa zakladajúcich nové a nové subjekty v túžbe po tabuľke “Predseda” na vlastných dverách … mal by si vypláchnuť oči. Posledná vláda “odborníkov” skončila o.i. gymnazistkou na poste štátneho tajomníka, dokladačom zeleniny v kresle ministra, a referátmi o voľbe generálneho prokurátora v prítomnosti “hrdého” člena mafiánskych zoznamov.

Slovensko naozaj potrebuje razantnú zmenu. Avšak každý, kto poćul diskusiu medzi Bugárom a Remišovou, by sa mal vážne zamyslieť. K akej zmene by viedla vláda s ľuďmi, ktorí len bohapusto tárajú, aby čo najviac pošpinili a potupili úspešnejšieho konkurenta, pričom ich výroky nemožno označiť inak, ako – hlúposti ?

Postoje a ciele sú jasné … nech hovoria Remišová a spol. čokoľvek, realitou ostáva – nik nebude dobrý a nič nebude dobré, ak to nebude podľa ich predstáv. Sú však ich predstavy – predstavami národa ? Pochybujem …

Pozrime sa na čísla, hovoria jasnou rečou. 90% voličov im neverí, a nič na tom nemení ani spoločný opozičný dáždnik, pod ktorým sa tak radi skrývajú. Ich súputnikovi z SAS neverí podľa výsledkov volieb a prieskumov 84-86% voličov. A najväčšiemu konkurentovi, teda SMER-u nedôveruje pravidelne 71-78% voličov. Rozdiel ? SMER vie aj s tou katastrofálnou podporou vyhrávať voľby, a to nepretržite od roku 2006. A len v jednom prípade nedokázal vytvoriť vládnu koalíciu.

A to ešte buďme vďační, že nemáme na Slovensku pravidlo “víťaz berie všetko” … hoci pri pohľade na to, ako sa správa opozícia, mohlo by byť aj na prospech. Konečne by museli politické strany bojovať o priazeň volića, pracovať pre jeho prospech a skončiť s intrigami …