Drahé reči banskobystrického župana

15. septembra 2018, cudzinec, Nezaradené

Reči sa hovoria a chlieb sa je … župan Lunter asi spomínané porekadlo nepozná, alebo ho pozná až pridobre …

A keď už teda po bezmála roku vo funkcii spomína, čo všetko stihol urobiť jeho predchodca a bolo nezákonné, skúsme sa pozrieť aj na to, čo za rok vo funkcii stihol urobiť sám …

Môžeme začať pokusom o “inštaláciu” rodinného príslušníka do funkcie svojho zástupcu – taký bol začiatok jeho boja proti rodinkárstvu.

Môžeme pokračovať pokusom o vybudovanie kultu osobnosti v krajskom plátku, kde bolo jeho fotografií viac, než užitočných informácií.

A môžeme skončiť prapodivnou formou opráv ciest v kraji, ku ktorej treba napísať trochu viac.Ak sa teda hovorí o nezákonnosti postupu Kotlebu pri zmluvách s poskytovateľmi verejnej dopravy,treba povedať aj niečo iné – spôsob opráv ciest v kraji je marketingovým predvolebným ťahom a plytvaním financiami.Nijako inak sa nedá nazvať plátanie dier asfaltovou drťou,kde sa namiesto výmoľov vytvárajú dočasné hrby.Dočasné,pretože po prejdení kamiónov sa výmole obnovia,len vo väčšom rozsahu.Nehovoriac o vodičoch,ktorí doplatia na tento spôsob “opráv” zničeným lakom na autách a rozbitými čelnými sklami.

Aj laik vidí šlendriánstvo postupu župy pod vedením Luntera

Namiesto dvoch zúfalcov,z ktorých jeden zasýpa drťou výmole a druhý šoféruje,má byť pri podobnom druhu opravy ciest použitý aj válec,ktorý opravované miesto riadne spevní a zabráni tak obnove poškodenia cesty.Nehovoriac o tom,že podobný postup opráv je len dočasný,a nakoniec vedie k rozsiahlym opravám asfaltových kobercov.Správnym postupom by malo byť vyrezanie príslušnej poškodenej časti vozovky,jej následné vyplnenie a spevnenie.Kde postupovali týmto spôsobom,prežije opravené miesto aj niekoľko rokov.Skúsenosť so zasypanými výmoľmi hovorí,že v lepšom prípade sa dožijú niekoľkých mesiacov,náhodne aj roka – rozhodne však to neplatí o frekventovaných úsekoch,kde sa denne presunú stovky kamiónov.

Otázka znie jasne – kde sú odborníci a zodpovedné nakladanie s financiami kraja,ako sľuboval Lunter ?

Rok výkonu funkcie ukazuje jasne – opäť rozhodli o výsledku volieb jalové sľuby a primitívna voľba na základe zásady menšieho zla.Kto o tom snáď pochybuje,doporučujem návštevu úseku cesty za odbočkou v smere od Zvolena na Ostrú Lúku (cesta okolo Neresnice a Poľnonákupu),ktorá neskôr pokračuje na k rýchlostnej ceste R1.Dva asfaltové koberce,jeden vyššie ako druhý,rôzne “skoky” medzi ich prepojeniami.Darebácka práca,ku ktorej neexistuje slušné hodnotenie.

Čo k tomu dodať ? Vrana k vrane sadá,rovný rovného si hľadá.Nečudo,s akou radosťou objímali Luntera po voľbách predstavitelia opozície.Však išlo len o moc a postavenie …volič bol (opäť) nástrojom na získanie,nič viac.

Jeden dosadí do výkonnej funkcie na ministerstve gymnazistku,druhý po roku výkonu verejnej funkcie buduje kult osobnosti v krajskom plátku,hoci výsledky jeho práce sú žalostné.A potom sa divia,prečože to národ volí politikov ako Kotleba ? Páni,kúpte si všetci zrkadlo – vy ste najlepší voliči Kotlebu a národ hlasuje podľa vášho správania.