Prezident (svojich) občanov ?

5. októbra 2018, cudzinec, Nezaradené

Výrok z liberálneho tábora, že prezident Kiska nevymenuje súčasného ministra financií P.Kažimíra za guvernéra NBS, svedčí o mnohom. Predovšetkým však (opätovne) dokazuje, že A.Kiska je prezidentom, ale sotva nestraníckym a už vôbec nie – nestranným.

Iste, pri sledovaní politiky liberálov sa musím nevyhnutne pousmiať. Tak veľmi by chceli stáť na čele nejakej vlády (hoci len dva roky a kašlať na nejaké fotografie), a pritom zrejme ani nepoznajú podstatu politiky a význam slova “stratégia”. Pretože tá liberálna – je úbohá, nehodná adeptov na riadenie štátu, ale dokonale ilustrujúca, akým omylom by bola moc v ich rukách.

Nie, vyrovnaný rozpočet nepokladám za zázrak, a v dnešnej dobe ani niečo prirodzené. A už vôbec nie v situácii, keď sa doslova varí z vody, a Slovensko musí podplácať “investorov”, aby mali ľudia – prácu. Sotva existuje niečo zvrhlejsie, než tvorba ziskov pre iných za vlastné peniaze. Iste, ľudia trvale žijúci z mozoľov iných, roky odtrhnutí od reality života, to nemôžu pochopiť. A nepochopia.

No, Kiska nevymenuje Kažimíra. A čo má byť ? Ľudovo – mám to na háku. NBS je nič neznamenajúca skratka, najmä odvtedy, ako uchvátil moc nad Slovenskom – Brusel.

Čo však nemám na háku, je podstata výroku liberálov, skrytá v pozadí. Ak niekto predpovedá výsledok toho, čo ešte nezačalo, znamená, že má kontrolu nad vývojom. A mať kontrolu nad rozhodnutím prezidenta znamená, že prezident neslúži záujmom Slovenska, ale len potrebám spriaznených politických strán a jednotlivcov. A to je už o niečom úplne inom. O niečom, čo nepatrí do slušného sveta …

Hoci, odkrytie kariet má aj svoje svetlé stránky. Konečne poznáme podstatu vzťahu opozičných strán k prezidentovi a vieme, za koho prezident “kope”. Vlastne sme to vedeli aj predtým, len teraz sa to aj potvrdilo.

No páni, nechajte si svojho prezidenta. Dlho ním aj tak nebude, a účet (nielen) za vaše pokrytectvo raz príde. Skôr alebo neskôr … skončite na smetisku dejín, a súdiac podľa reality (a nie zmanipulovaných prieskumov) nie je ten čas ďaleko … vysoko hľadíte a nízko … padnete.