Mafia + anarchia = demokracia

17. októbra 2018, cudzinec, Nezaradené

Za socializmu nebolo ničím neobvyklým, ak zlodej dostal niekoľko rokov väzenia za krádež pohodených vriec cementu … 

Dnes sa často hovorí o mafii. Nuž, predstaviteľov primitívnej a brutálnej verzie mafie máme na dvoch miestach – niektorí obývajú cintoríny a iní väznice. Doba Černáka, Holuba, Pápaya či iných skončila už pred rokmi. A ich miesta zaujali iní.

Nevzdelaný sedliak vie, že ak chce vykopať jamu, potrebuje krompáč alebo motyku, a lopatu. Vzdelaní a vysokopostavení ľudia vymysleli systém, kde treba najprv zaplatiť poradcovi, ktorý konštatuje potrebu chlapa, krompáča a lopaty, potom poradcovi, ktorý pozná chlapa, zaoberajúceho sa kopaním jám a dokáže vybrať toho správneho, a nakoniec samotného chlapa, ktorý vykope jamu. (Prípadne ešte chlapa, ktorý predá krompáč a lopatu) Výsledkom je predražená a zle vykopaná jama.

Taká je pravá tvár mafie. Okrádajúcej tento štát.

A prečo je tá jama predražená a zle vykopaná ? Pretože najviac peňazí dostanú ti, čo neurobia vôbec nič, a najmenej ten, ktorý vykoná prácu. A ešte je terčom kritiky za to, že žiada viac peňazí, však len vykopal jamu, nič viac. Nikto nevysvetľuje, prečo na vykopaní jamy zarobili ľudia, ktorí neurobili – vôbec nič.

Čo sa teda zmenilo od čias brutálnej a primitívnej formy mafie ? Len metódy – dnes nikto nechodí so železnou tyčou, alebo reťazou. Dnes si mafia navrhuje a schvaľuje zákony, ktoré jej umožnia okradnúť ľudí legálne, v súlade so zákonom a dokonca aj potrestať, ak sa nechcú dať – okradnúť.

Nech urobia čokoľvek, nemajú zodpovednosť … pretože politická mafia, ktorej vyhovuje anarchia, buduje – demokraciu. Pre koho ?