Marakéš alebo kto sa (len) ako mafia správa . ..

9. decembra 2018, cudzinec, Nezaradené

Sklamanie z odporu voči migračnému „dohovoru“ čoraz viac stúpa a hľadanie spôsobov, ako vynútiť schválenie nechceného, dosahuje nové výšiny … najprv sa hovorilo o podpise, teraz sa hovorí o aklamácii, a možno čoskoro bude stačiť na schválenie …

Aj to, že všetci o konferencii vedia, poznajú miesto konania a obsah dokumentu, ktorý sa bude na nej prejednávať. Stručne povedané – oznámili sme vám, a nezaujíma nás, čo si myslíte, alebo či súhlasíte, bude – ako sa napísalo. Výroky politikov o tom, že dokument nikoho k ničomu nezaväzuje, dokonale ilustruje, akým podvodom sa stalo spravovanie verejných záležitostí. Alebo skôr európskych či svetových … na rozmere však veľmi nezáleží, pretože ak ide o ciele bohatých a mocných, je prípustné úplne všetko.

Nie je žiadnym tajomstvom, ako mnohí „demokratickí“ predstavitelia túžia po nastolení poriadku, ktorý by zakazoval kritizovať čokoľvek, čo navrhnú alebo schvália … možno sa dopracujeme aj k tomu, že niekto bude chcieť zakázať aj premýšľanie plebsu o rôznych otázkach. Vôbec by som sa nedivil, keby časom vzniklo nejaké moderné „Kladivo na čarodejnice“, ktoré by presne definovalo, o čom sa smie či nesmie hovoriť, prípadne aj premýšľať.

Ale existujú aj jednoduchšie riešenia, ktoré by naozaj prospeli národom sveta … a hlavne – mieru vo svete

Napríklad dopriať „mierotvorcom“ s ružami v hlavniach zbraní, aby si vychutnali to, čo doprajú iným. Nemilosrdne ich naložiť do vlakov a lietadiel, a odviezť ich tam, kde svojimi výrokmi a skutkami spôsobili konflikty a utrpenie ľudí. Nech sa pozrú do očí tým, ktorí roky hladujú, stratili najbližších, nemajú strechu nad hlavou a nevedia ani to, čo bude o niekoľko sekúnd, minút, hodín, dní. Dopriať im tie „dobroty“, ktoré rozdávajú z tepla svojich pracovní, luxusu získaného za peniaze daňových poplatníkov, ktorých bezuzdne okrádajú, pretože v demokracii je princíp kolektívnej viny neprípustný, ak teda kradnú, podvádzajú a klamú vo forme politických strán, nemajú za nič zodpovednosť.

Však kolektívna vina je prípustná len u mafie … oni sa len ako mafia – správajú. Mafia kradne, klame, podvádza, vydiera … oni robia to isté, ale mafia ? Nie sú … Mafia zabíja – aj oni nariaďujú útoky, likvidáciu nepohodlných – ale mafia ? Nie sú … alebo ?

Mafiu zaujíma len osud a záujmy jej členov … čí osud zaujíma politikov, ak sa pozrieme na ich skutky ? Marakéš je ilustráciou správania mafie – jedni zničia životy a krajiny iných, a druhým vykrikujú, že sú – bezcitní … Kto sa vlastne stretne v Marakéši ? Na to si odpovedzte sami …