Zachráňte Markízu . . . bol to podvod ?

5. januára 2019, cudzinec, Nezaradené

… alebo skôr vydarený pokus o prevrat, ktorého cieľom bolo zvrhnutie V.Mečiara jemnou cestou, za pomoci médií ?

Na túto otázku môže dať odpoveď konečné rozhodnutie súdov vo veci zmeniek a objednávky vraždy, kde bude stáť pred tvárou spravodlivosti P.Rusko. No dlhé roky nekompletná mozaika sa začína postupne dopĺňať, a čo sa kedysi zdalo ako účelová kampaň proti niekdajšiemu riaditeľovi prvej súkromnej televízie na Slovensku, začína dnes dostávať jasnejšie obrysy nepríjemnej pravdy. A povestným posledným klincom do rakvy povesti P.Ruska môže byť niečo, čo s ním ani nesúvisí – obvinenie M.Kočnera z objednávky na vraždu J.Kuciaka. Vtedy by vzťahy Rusko-Kočner dostali úplne iné sfarbenie.

Cesta do 90.rokov prostredníctvom spomienok prináša len veľmi málo radosti. Divoká privatizácia, vyčíňanie mafie, svojvoľné a protiústavné rozdelenie federácie, vulgárny a pokrytecký súboj dvoch kumpánov pri rozdelení štátu a neskorších nepriateľov …. to všetko prinieslo ako konečný výsledok odovzdanie moci do rúk poskoka cudzieho záujmu a úplný rozvrat hospodárstva Slovenska, výpredaj všetkého, čo kedysi plnilo štátnu pokladňu. A Slovensko sa nakoniec stalo európskou krajinou tretieho sveta, montážnou dielňou pre nadnárodné spoločnosti. Bol ministerský post pre P.Ruska odmenou za otvorenie cesty k ekonomickej okupácii Slovenska ?

Akej dôveryhodnosti je hodné svedectvo mafiánov ? Minimálne v jednom prípade stojí za viac, než deravý groš.

M.Černák nemá čo stratiť a sotva môže niečo získať. Bolo by veľmi naivné veriť, že sa nájde sudca, ktorý by prepustil na slobodu zločinca, spájaného s desiatkami vrážd a iných zločinov. Čisto teoreticky, jedinou šancou na prepustenie by mohlo byť smrteľné ochorenie údajného bossa slovenského podsvetia. A na niečo podobné Černák nevyzerá.

Obžaloba na P.Ruska ilustruje pomery 90.rokov. No napriek tomu si myslím, že sa jedná stále len o špičku ľadovca, ktorého najodpornejšiu časť nevidíme. Stále ostáva množstvo otázok, napríklad na adresu niekdajších poskokov Mečiara a HZDS, ktorí sú dnes v nejednom prípade ctenými osobami v regiónoch, kde žijú. Mnohí majú na rováši tunelovanie štátnych podnikov, minimálne z hľadiska zodpovednosti za rezorty, ktoré riadili. Alebo pochybné praktiky v bankovom sektore.

Ako skončí proces s P.Ruskom ? Dlhoročnými súdnymi prieťahmi, množstvom odvolaní alebo aj dovolaní … množstvom otázok – napríklad, kto financuje obhajobu P.Ruska ? V prípade P.Ruska ide o viac, než by sa zdalo. A som presvedčený, že jeho prípadné odsúdenie by mohlo ohroziť množstvo iných bývalých politikov. Možno by ohrozilo aj ich pobyt – na slobode.