Lex Glváč . .. a nech si dajú všetci – odchod. Aj Kiska !

26. januára 2019, cudzinec, Nezaradené

Prezident Kiska sa opäť predviedol … tvrdením, že štát kryl alebo ignoroval zločin. Čo samozrejme smerovalo hlavne k prepieraným kontaktom M.Glváča s obvinenou Alenou Z., ktorá je v súčasnosti vo väzbe pre rôzne podozrenia z násilnej trestnej činnosti.

A médiá samozrejme vykrikujú, že by mal Glváč zložiť funkcie a odísť z aktívnej politiky. Povedzme, že majú pravdu … ale potom by mali volať aj po odchode iných … napríklad Sulíka za kontakty s Kočnerom, alebo Kollára za neslávne fotografie z dovolenky, či práve prezidenta Kisku za dodnes nejasné financovanie kampane, pochybné získanie pozemku, ktorý musel nakoniec vrátiť, či dodnes nevyriešené delikty firmy v súvislosti s DPH. A čo robia médiá ?

Nič, zaujíma ich len Glváč … prax dvoch metrov na jednu vec naďalej pokračuje …

Navyše, vyjadrenie Kisku je bezočivosťou voči občanom Slovenska, ak hovorí o podiele štátu na krytí zločinov v akejkoľvek forme. Štát je fiktívna osoba, a za porušovaním zákona sú vždy a všade – ľudia. Už len podobné výroky by mali byť dostačujúce na konanie voči prezidentovi a odvolanie z funkcie, žiaľ – platná ústava na podobné situácie, kde najvyšší ústavný činiteľ dehonestuje štát a občanov – nemyslí. A ak by sme mali brať slová (omylom voličov) prezidenta vážne, potom hovoril aj o sebe, pretože celé dianie okolo pozemku vo Veľkom Slavkove vykazuje znaky účelovej slepoty zodpovedných … nie je tak ?

Ak je teda prešľapom kontakt s nevhodnými osobami, treba objektívne žiadať odchod všetkých, ktorí v podobnom kontakte boli. A bez výnimky. Otázkou je, kto by ostal dnes v aktívnej politike. A vznikajú aj iné otázky – napríklad v súvislosti so zákonom o politických stranách, kde máme dnes subjekty, ktoré jeho znenie neplnia ani okrajovo, no napriek tomu dostávajú milióny eur z vrecka daňového poplatníka. Prečo o tomto mlčí Kiska ? Asi preto, že medzi členmi tejto skupiny “moralistov” hľadá či má spojencov ? Možno by si mal pozrieť video vystúpenia poslankyne Remišovej, ako doslova bľabotala bez ladu a skladu pri otázke novinárov na počet členov OĽANO. Nevedela povedať jediné zrozumiteľné slovo.

Kiska by chcel byť svetlom morálky, slušnosti a spravodlivosti. A mohol ním byť, stačilo odstúpiť pri odhalení podivného účtovania nákladov na kampaň, či kauzy pozemku … miesto toho však zatĺkal, vykrúcal sa a správal sa presne ako tí, ktorých kritizuje. Iste, je svetlom … pokrytectva.

Lex Glváč ? Prečo nie … ak odídu všetci, vrátane Kisku a posledný … nech zhasne svetlo.