Neprišiel si, nesťažuj sa . ..

31. marca 2019, cudzinec, Nezaradené

Prepočty o tom, koľko hlasov stačilo na víťazstvo vo voľbách, sú absurdné. Realitou je výsledok a ostatné je nepodstatné.

Kto neprišiel, nemôže sa sťažovať. Ani ja som nebol, nechcel som ani jedného kandidáta a tak mi bolo úplne jedno, ako voľby skončia. Asi by som išiel, ak by sa dalo hlasovať – proti. Možno aj preto, že v otázke financovania a začiatku kampane skoro všetci rôznym spôsobom fixľovali, a kde niet pravidiel, sotva príde prijateľný výsledok.

Definitívne sa potvrdilo, že post prezidenta je pri súčasných pravidlách na predaj a nad tým by sme sa mali zamyslieť. Čoraz viac sa ukazuje, že na Slovensku je predajné všetko, akákoľvek funkcia a nikto nepremýšľa nad tým, aké následky to môže mať. Súčasná ponuka adeptov na post prezidenta najlepšie dokumentovala, ako to dopadne, ak môže na najvyšší post v krajine môže kandidovať hocikto.

SMER prehral ? A koho to trápi ? Vždy niekto skončí ako porazený …

Už pred voľbami bolo jasné, že kohokoľvek strana R.Fica postaví alebo podporí, bude mať malú šancu na úspech a jeho reálne možnosti skončia postupom do druhého kola. Konečný výsledok to aj potvrdil, a nech sa výsledok javí akokoľvek, pre Šefčoviča to bol debakel. Hoci ho nemusí bolieť, pretože medzi jeho súčasným postom a pozíciou, ktorú mohol získať – je dnes na tom rozhodne lepšie. Minimálne z hľadiska príjmu.

Medzi “padlými” sů však viacerí. Môžeme začať prekvapujúcim výsledkom B.Bugára, pokračovať sklamaným Ľ.Harabinom … a skončíť zamyslením, kde pramenila podpora M.Kotlebu a kedy si konečne uvedomíme, čo sa v slovenskej spoločnosti deje. Ako by skončili voľby, ak by mali spomínaní kandidáti k dispozícii prostriedky Z.Čaputovej ? Ako by skončili, ak by sa nemohla hrať mediálna presilovka a všetci by museli mať naozaj rovnaké možnosti ?

Úpadok hodnôt pokračuje … a kde to skončí, ak sa nezobudíme, môžeme vidieť na príklade USA – tam si môže post prezidenta naozaj ktokoľvek kúpiť a dnes je výsledkom – Trump.

Voľby priniesli aj niečo dobré – bude sa dať na prezidenta pozerať, nebude hľadať dve-tri vlastné vety, a pokiaľ by sa nepáčilo – stačí vypnúť zvuk. Napokon – politika je panské huncútstvo a nikdy nebola – o ľude. Vždy len o pánoch …

Takže sa nič nemení a karavána ide ďalej …