Predseda naveky a nikdy inak

9. júna 2019, cudzinec, Nezaradené

Fico a Sulík majú veľa spoločného. Najmä však jedno – pokladajú sa za stranícke politické pupky sveta, bez ktorých sa nikto nezaobíde. Asi nepočuli o tom, ako dopadli ich predchodcovia, či už Mečiar alebo Dzurinda.

Slovenský politik sa nevie učiť z chýb predchodcov. A dokonca sa nepoučí ani na vlastných chybách. A tak priamym následkom vyhlásení R.Fica o vedení strany do volieb 2020 bude vláda “chátry”, akú splodia obdivovatelia marihuany, chrapúni, pouliční krikľúni, daňoví a pozemkoví špekulanti a podobná “elita” národa. Fico nepochopil, že vláda pod jeho vedením a za jeho účasti už nevznikne.

Sulík síce rád rozpráva, kedy a prečo by mal Fico odísť z politiky, no sám nepochopil, že jeho politická kariéra na poste predsedu je pretkaná len neúspechmi, a kdekoľvek inde na svete by už predsedom dávno nebol. Ak nerátame kratučkú epizódu nosiča balónikov vo vláde I.Radičovej, pretkanú hanebnými poradami s Kočnerom, nedokázal vlastne nič okrem veľkohubých vyhlásení. A inak to nebude ani po voľbách 2020, pretože volebný potenciál liberálov končí pri naplnení vlastných potrieb, bez ohľadu na národ. Doterajšie výsledky volieb hovoria jasnou rečou, sám Fico vedel získať viac hlasov, ako celá liberálna partička. A to už nespomíname neslávne excesy, kde šéf liberálov predviedol svoje pohŕdanie rodinnými hodnotami, prižmuroval oči nad minulosťou svojich potenciálnych partnerov do koalície, či používal dva rôzne metre na rovnaké prešľapy v podaní svojich oponentov a vlastnom. Zlatým klincom hanebnosti bola kauza asistenta Rybaniča, kde len blázon verí, že iniciatíva vyšla od asistenta a nie od poslanca, ktorému asistoval.

Fico skončí … a stiahne do politického hrobu aj SMER. Sulík sa však nebude radovať, pretože jeho strana SaS je nad podobným hrobom už dávno naklonená.

V podstate nebude za čím banovať. História vládnutia sociálnych demokratov hovorí jasnou rečou, a v radoch liberálov už dávno nie je nič, čo by malo potenciál na zlepšenie stavu Slovenska.

Akurát nebude nikto stavať mauzóleum a určite sa nebude hovoriť o večne živom. Tie časy už dávno pominuli. Len Fico a Sulík – nepochopili.

A možno je to aj dobre …