Umenie obliekania . ..

17. júna 2019, cudzinec, Nezaradené

Pri pohľade na odev novopečenej prezidentky Z.Čaputovej som nevedel, čo si mám myslieť. Žena by mala vedieť, čo jej sedí a naopak – čo sa nehodí.

Stručne povedané – model, do ktorého ju navliekli, pôsobil otrasne. Možno by vyznel na niekom inom úplne inak, ale jej zjavne nesedel. Nevhodná róba bola však len povestnou špičkou ľadovca.

Prešľapov bolo oveľa viac. Môžeme začať nevyriešenými námietkami proti výsledkom volieb, ktoré boli známe už po prvom kole a poslanci parlamentu mali urobiť všetky potrebné opatrenia, aby bol konečný výsledok legitímny. O tom, čo mal urobiť bývalý prezident, sa nemusíme baviť vôbec. Jeho funkčné obdobie jasne ukázalo, že uznáva len tie pravidlá, ktoré mu vyhovujú.

Prešľap A.Danka pri inaugurácii v súvislosti s jeho nepotrebným prejavom len potvrdil, že hrdo-odborne-slušne bola pred voľbami 2016 len fráza v jeho podaní.

Neúčasť R.Fica dokumentovala jeho skutočný postoj, ktorý netreba komentovať. Ani vtedy, ak sa naozaj konala svadba, na ktorú sa vyhovoril. Asi nepochopil, aký je rozdiel medzi politikom a štátnikom. Hoci tento rozdiel nechápu na Slovensku aj mnohí z jeho oponentov.

Ostáva jediná otázka – čo bude, ak dá Ústavný súd za pravdu tým, ktorí vzniesli námietky už po prvom kole volieb prezidenta ? V takom prípade by mandát Z.Čaputovej zanikol, čoho si musí byť aj sama vedomá.

A ak sa pokladá za stúpenca práva a spravodlivosti, a verí vlastným slovám, mala byť prvou, ktorá by odmietla inauguráciu, kým nebudú vyriešené zákonné námietky. Alebo … tiež len frázy ? Nuž, odieva sa do nich ľahko, ale pôsobia rovnako nevkusne, ako sobotňajšia róba. A oveľa ťažšie sa vyzliekajú …