Bez cudzích príbehov Matovič . . . neexistuje . . .

20. júna 2019, cudzinec, Nezaradené

Treba férovo uznať, že biznis plán politickej firmy vytvoril naozaj (skoro) dokonale. Má len jednu chybu – oporné piliere priskoro praskajú …

Čo asi ostane, ak sa zo štítu OĽANO odstránia príbehy skutočných osobností, ktorým dal trnavský Igor veľkorysú šancu na účasť v politike ? Nič … presnejšie len Igor, ktorý nemá čo ponúknuť, aby zaujal a presvedčil voličov. Prázdna šupka z pomaranča, s nápisom OĽANO, ktorá by sa povaľovala niekde na okraji politického smetiska a ľudia by si ju všimli len ako prilepenů na podrážke.

Bez cudzích silných príbehov nemá Matovič pre voličov vôbec nič. Problémom je, že nositelia silných príbehov veľmi rýchlo pochopia, aká je podstata “šance”, ktorá sa im ušla a rýchlo – ujdú. Opakuje sa to od vstupu Matoviča do politiky, a inak to ani nebude. Nemôže … pretože v obyčajnej šaškárni ide len o jedno …

O štedrý príspevok zo štátnej pokladne … a v jeho mene je dovolené všetko.

Keď nestačia živí, poslúžia aj zosnulí. Obete tragédie … presnejšie brutálneho zločinu, o ktorom sa (možno) odhalí pravda až vynesením rozsudku nad páchateľmi. A možno ani vtedy. A najväčšou “tragédiou” pre parazitov na cudzom utrpení by bolo vyvrátenie ich zaručene pravdivých verzií, ktoré pravidelne predhadzujú verejnosti … bez dôkazov, len tak, pre vlastný prospech.

Pravda má síce najpomalšie topánky na svete, ale všade príde včas. A možno pochopia aj zaslepení, aké je skutočné pozadie vrieskania na pôde parlamentu, rôznych vulgárnych osočovaní, či pravidelných odchodov ľudí od Matoviča. A uvidia skutočný obraz toho, čo podporujú.

A hlavne toho, čo platia …