Slušné Slovensko ? Bez Sulíka a jemu podobných . . .

19. júla 2019, cudzinec, Nezaradené

Áno, aj bez Fica, Danka a spol. Ale v prvom rade bez tých, ktorí nikdy a nič nevedia a teda nie sú spôsobilí riadiť ani prevádzku verejnej latriny …

Nevedel Sulík, že pred voľbami 2010 oslovil množstvo voličov odmietnutím spolupráce s Dzurindom a Miklošom ? Nevedel Sulík, že Kočner je na mafiánskych zoznamoch ? Nevedel Sulík, s kým bol Kollár na dovolenke ? Nevedel Sulík, kto zastupuje záujmy SaS na Podpoľaní ?

Ak znejú odpovede na vyššie položené otázky – áno – nie je spôsobilý na riadenie štátu. Ale vo svetle toho, že plánuje spoluprácu aj s exprezidentom, ktorého sprevádzajú rôzne kauzy, bude odpoveď na položené otázky – iná. A len bude dokonale ilustrovať zásady vodcu liberálov.

Farizejstvo alebo lacný populizmus. Sulíka zaujímajú voliči a potreby občanov len v čase volieb. Príklad ? Pred komunálnymi voľbami každý deň postávala v Krupine reklamná taliga so sloganmi liberálov. Voľby skončili a všetko je po starom. Taliga je preč a rovnako aj všetky vzletné táraniny, ktoré sprevádzali predvolebný čas. Lacný populizmus sa prejavil aj v jeho postoji k eurovalu, pretože jeho odmietnutím nič neriskoval a dobre to vedel. Ak by mu záležalo na ochrane Slovenska pred následkami cudzích dlhov, žiadal by o vystúpenie únie, ktorá nerešpektuje ani vlastné pravidlá. Na to však nemal odvahu …

O tom, ako by dopadlo Slovensko pod vedením farizejov typu Sulíka, najlepšie svedčia spomienky na OLO. Kde-čo sa síce zmenilo, ale len málo v prospech občana a daňového poplatníka. A keď – tak len v prospech niekoho vyvoleného.

Sulíkov návrh, aby sa ostatní vymedzili voči spolupráci so stranami ako SMER, SNS či ĽSNS, je len ďalším dôkazom bezbrehej drzosti slovenských politikov. O obsadení parlamentu rozhoduje volič, ktorý si aj platí jeho fungovanie vo svoj prospech. Pokiaľ sa nepáči Sulíkovi, koho si volič vybral, môže čušať, nekandidovať a ísť sa živiť nejako inak. Aj tak nepriniesol nič pozitívne, okrem prázdnych gest, a výhovoriek – o kom a čo nevedel. Ak by bol naozaj serióznym politikom, nestrašil by dnes v jeho strane niekto ako Ľ.Galko, neuvažoval by o spolupráci s chrapúňmi a pochybnými existenciami.

Sulik však nemôže inak … skôr bude v pekle snežiť a snehuliaci budú tancovať lambádu, než by on vyhral voľby … slušnosť na Slovensku porastie, keď Sulík zaplesne za sebou politické veraje svojej skrachovanej politickej firmy … a kývať nemusí, sotva-kto bude za ním plakať.