Americká politika v tieni praktík nacistov

21. júla 2019, cudzinec, Nezaradené

Americkí vojaci sa presunú do Saudskej Arábie, aby chránili americké záujmy.

A tejto zvrhlosti sa hovorí demokracia. Tragikomédia pokračuje v tom, že Saudská Arábia a jej režim nečelil medzinárodným sankciám napriek pravidelnému porušovaniu ľudských práv, beštiálnemu vraždeniu oponentov aj v zahraničí … asi to v Bruseli nevidia, však. Napokon, tam je každý slepý, ak sa náhodou nehovorí o Rusku.

Dôkazom toho je neotrasiteľná pozícia nominanta korporácií a zjavného alkoholika z Luxemburska, či iného “ukážkového” občana, zapleteného do závažných škandálov v Poľsku … alebo posledná, pre Slovensko naozaj “významná” nominácia L.Ďuriš-Nicholsonovej. Iste, občas treba hodiť každému nejakú kosť a nedá sa poprieť, že lacný populizmus prináša ovocie, hoci sa stačí poriadne pozrieť a praktika “nepriateľ nášho nepriateľa je náš priateľ” priam trčí z každého kúta. Kdesi z kúta šenku zaznelo aj niečo v zmysle, že sa vracia tá škaredšia časť socializmu, v ktorej platilo

Nevadí, že je sprostý, však je náš …

Áno, všetci sme asi svoji … len každý inak. Je však smutné, že sa nemo prizeráme, ako sa presadzujú fašistické črty v americkej politike a ešte nám niekto chce sem prestrčiť okupačnú čižmu vojakov amerického (dnes nepochybne) zločinného režimu. Zdá sa, že domáci kolaboranti zmenili len svoj háv. Niet divu, však niektorí neboli v komunistickej strane len preto, že sa do nej nestihli – dostať.

Stávame sa divnou krajinou …

Krajinou, kde zajtra sme mali – pred tridsiatimi rokmi … a pozajtra sa ocitneme – možno medzi dvoma vojnami.