Dodržiavajte pravidlá a neplačte ! Ad: Slovan

28. júla 2019, cudzinec, Nezaradené

Najnovšie sme sa dozvedeli z kuchyne hokejového Slovana, že sa proti klubu vedie antikampaň. Čo už, topiaci sa slamky chytá, nie ?

Skúsme teda zhrnúť – kto a aké škody asi utrpel. Začnime rekonštrukciou starej búdy Slovana, ktorej náklady sa vyšplhali na cenu štyroch nových štadiónov v Lotyšsku a rozhodne to nebolo v záujme MS 2011, kde sa výstavba nového stánku nepochybne cielene blokovala …

Pokračujme hráčmi, ktorí mesiace nevideli výplaty … a počúvali len klamstvá.

A môžeme skončiť prínosom Slovana pre reprezentáciu (o čo nikdy nešlo), ktorý sa rovnal – nule !

Zamyslime sa nad tým, prečo kontrolu nad súťažou zrazu prevzal hokejový zväz …

A vráťme sa v spomienkach k mládežníckemu klubu Slovana vo futbale, ktorému svojho času hrozilo vypadnutie a tak sa zmenili – pravidlá.

Prečo prevzal kontrolu zväz ? Buďme úprimní – pod vedením Prohokeja by sa Slovan v súčasnej situácii do extraligy nevrátil. Nie je to otázka antikampane, ale rešpektovania pravidiel. Tých, ktoré svojho času odstavili Skalicu i Martin. A niet žiadneho dôvodu, aby obišli Slovan.

Neskúmajme, akým spôsobom a z koho vrecka sa niektoré dlhy zrazu zázračne zaplatili, hoci sa predtým roky kopili. Neskúmajme, prečo má Slovan už hráčov pod zmluvami, hoci ich predchodcom ešte dlhuje nemalé sumy – pretože v iných krajinách nesmú kluby podpisovať dovtedy, kým si dlhy nevyrovnajú.

Možno získa návratom Slovana súťaž v marketingovej oblasti body, ale rozhodne stratí aj to málo morálneho kreditu, ktorý sa jej tak ťažko vracia … pretože pravidlá majú platiť pre všetkých bez výnimky.