Neexistujúca strana môže mať kampaň ?

9. augusta 2019, cudzinec, Nezaradené

Podľa vyjadrenia členov občianskeho združenia A.Kisku a spol. nerobí ich združenie nič nekalého, keď organizuje a financuje kampaň v prospech neexistujúcej strany. Klasik by povedal – klamári sa nemenia, mení sa len forma klamstva.

V prvom rade, ak politická strana neexistuje, komu slúži množstvo billboardov, rozvešaných na celom Slovensku, alebo rôzne reklamy realizované iným spôsobom ? Iste, ak by dnes spomínaná politická strana existovala, súčasný stav by dával dostatok dôvodov na jej zrušenie, nakoľko predvolebná kampaň začína na základe presne stanovených pravidiel.

Bohati si robia, čo ich napadne … a klamú na počkanie. Stačí si spomenúť na množstvo klamstiev, ktoré zazneli v súvislosti s pozemkom pod Tatrami a na vyjadrenie sudcu Radačovského po skončení súdneho konania.

Kto chce skutočnú zmenu, nebude volať po nahradení jedného klamára – druhým klamárom. Komu niečo podobné nevadí, treba sa ho opýtať – koľko stojí jeho svedomie ?

Na záver citát z reakcie strany A.Kisku, uverejnenej v denníku Pravda

“Je milé, ako občianske združenie Mladí sociálni demokrati, ktoré koná vždy politicky v prospech strany Smer, trápi iné občianske združenie, ktoré koná v prospech neexistujúcej strany. Občianske združenie Je nás viac koná presne podľa svojich stanov, ktoré sú v zmysle zákona, a preto ich schválilo ministerstvo vnútra vedené Smerom, inak by ho nezaregistrovali. Podpisy na vznik strany Za ľudí zbieral Andrej Kiska a jeho budúci stranícki kolegovia bezplatne, za žiaden hlas strana, ktorá neexistuje, nič nezaplatila. Andrej Kiska prispel na chod občianskeho združenia Je nás viac sumou asi 180 000 eur, čo zverejnil hneď na prvej tlačovej konferencii po skončení vo funkcii prezidenta. Predvolebnú kampaň, keď ju predseda Národnej rady vyhlási, bude viesť a financovať strana Za ľudí – ak vznikne, v zmysle zákona z transparentného účtu,“ reagovala Kiskova strana.”

Už chýba len odpoveď na otázku, ako môže ministerstvo vnútra predpokladať pri registrácii občianskeho združenia, akým spôsobom bude konať … a či môže odmietnuť jeho registráciu na základe predpokladu, že môže byť použité na obchádzanie pravidiel. Čo už, niekomu v mladosti asi nepovedali, že

Kto mlčí, pôsobí múdro … a kto preriekne, často len hlúposť, ktorou usvedčí – sám seba ?