Pán Kapuš, plačete na nesprávnom hrobe . ..

13. augusta 2019, cudzinec, Nezaradené

Nespokojnosť ste mali prejavovať pred šampionátom v roku 2011, keď sa robilo všetko možné i nemožné, aby prešiel jediný projekt – rekonštrukcia štadióna Slovana. A niektorí boli v mene tohoto cieľa ochotní urobiť aj hanbu Slovensku.

Ako to dopadlo, vieme. Cena rekonštrukcie sa vyšplhala na sumu, zodpovedajúcu cene štyroch nových štadiónov v Lotyšsku. Zaplatili to slovenskí daňoví poplatníci a na oplátku dostali “úžasné” výsledky Slovana v KHL, a neuveriteľný “prínos” tohoto projektu pre slovenskú reprezentáciu.

A treba spomenúť aj hanbu, ktorá prišla s dlhmi Slovana voči hráčom či mestu Bratislava. Dlhy ostali, hoci sa nejakým čudesným spôsobom podarilo zaplatiť dlh voči mestu a podpísať splátkové kalendáre s hráčmi. Škoda, že na Slovensku nikoho nezaujíma pozadie celého vývoja. Asi by sme sa dozvedeli zaujímavé veci.

Slovan štadión nemá a nevlastní. Rekonštruovaná stará búda patrí mestu Bratislava.

A mesto je povinné nakladať so svojím majetkom tak, aby prinášal prospech každému, kto o jeho užívanie prejaví záujem a je schopný splniť podmienky, stanovené mestom. A teda aj zaplatiť nájom za používanie štadióna. A tak prispieť na jeho prevádzku a údržbu.

Športové úspechy klubu sú len jednou stranou mince. Druhou je plnenie povinností, ktoré si počas rokov predstavovali zástupcovia Slovana naozaj rôzne, no najmä svojsky. Nehľadeli na nikoho a nič, okrem vlastného prospechu. A výsledkom je súčasný stav hokeja v Bratislave.

Ničomu nepomôže ani úbohý a zákerný argument o prepojení druhého bratislavského klubu na iný, mimobratislavský klub. Zákerný, pretože bez hráčov zo spomínaného klubu by Slovan skončil v KHL oveľa skôr. A možno by ani niektorú sezónu nedohral. Každý klub je samostatným subjektom, ktorý má právo konať vo svojom záujme a podľa svojich predstáv. Či už sa Vám to páči, alebo nie. Jediné hranice by malo tvoriť dodržiavanie pravidiel.

A pokiaľ sa budeme baviť o pravidlách, asi bude lepšie nespomínať – Slovan. Vedeli by sme si spomenúť na nejednu situáciu, kde ich jeho predstavitelia chceli ohýbať podľa vlastných potrieb. A nielen v hokeji …

Takže pán Kapuš … plačete a sťažujete sa na nesprávnom hrobe …