Nepremlčateľné zločiny

19. októbra 2019, cudzinec, Nezaradené

Čím viac sa dnes odhaľuje pozadie rôznych udalostí a rozhodnutí, každý musí chápať, že politické nominácie v kombinácii s (kolektívnou) nezodpovednosťou vedú len ku – korupcii. Rakovine spoločnosti, ktorá sa nedá liečiť inak, než drakonickými trestami.

A začína sa ukazovať aj podstata toho, prečo v niektorých (nedemokratických) krajinách skorumpovaného verejného činiteľa popravia a jeho rodinu nemilosrdne vyženú na ulicu, a zbavia všetkého majetku bez ohľadu na to, odkiaľ pochádza.

Slovenský politik kradne a klame, pretože najvyšším trestom na Slovensku je – zbavenie funkcie. Iste, kde-tu sa objavia biele vrany, ktoré skončia vo väzení, ale to je len taká maskovacia sieť pre tých, ktorí ani len netušia, čo je slušnosť a spravodlivosť. Ťažko sa potom diviť, že sa ústavný činiteľ dokáže s úsmevom na tvári súdiť – o kradnutý majetok. A dokonca sa aj tvári ako obeť. V pokryteckej a skorumpovanej spoločnosti je možné všetko. Aj moralista v kabáte daňového podvodníka, ktorý nebol potrestaný len preto, že sú jeho skutky – premlčané.

Súčasná spoločnosť je deformovaná vládou chaosu a osobného záujmu. Nečudo, že sa jej tváre boja aj nepotrestateľných odhalení v podobe rôznych nahrávok a žiadajú ich likvidáciu. Nechcú sa zmeniť, trest im nehrozí a teda plánujú pokračovať v tom, čo im doteraz vychádzalo.

Však stále majú v rezerve zástupy užitočných “idiotov”, ochotných vrieskať na námestiach o slušnosti, morálke a zákonnosti, hoci sami poctivej práci ani náhodou neprivoňali. Predsa len – kto by chcel pracovať, keď sa za prázdne kecy dajú získať milióny … ?

Vraj sa na každú sviňu voda varí. Potichu len dúfam, že nebude nakoniec obarený celý národ. Skúsenosti z obdobia medzi vojnami jasne hovoria, čo dokáže rozvášnený dav, keď zlovôľa a chamtivosť mocných presiahne všetky únosné medze … trpia nevinní, stavajú sa železné opony a sekera “spravodlivosti” tne hlava-nehlava.