Čas na (oneskorené) zamyslenie

11. marca 2020, cudzinec, Nezaradené

Čo by sme mohli urobiť … alebo skôr mali urobiť ? Nie som lekár,takže neviem.Ale minimálne nad jednou otázkou by sme sa mali zamyslieť – naozaj nám vyhovuje,keď štát riadia ľudia s pochybným vzdelaním,často nulovou odbornou praxou ? Ak áno,nesťažujme si na ich rozhodnutia a následky.

Po boji je vraj každý generál.No teraz rozhodne nie je po boji,nevieme ani to,kedy bude.Opäť sme však mali možnosť poznať,aké skazené ovocie prináša vládnutie (do seba zahľadených) politických kaskadérov a pajácov.Je Slovensko pripravené na riešenie krízových situácií,podobných tej dnešnej ?
Dajte si odpoveď sami.Vojdite do lekárne a opýtajte sa,prečo je nedostatok dezinfekčných a ochranných prostriedkov.Vypredali sa … povedzme,ale nemal by mať pre podobné situácie rezervy štát ? Áno, recepty starých mám – čajíčky,potenie a iné postupy (našťastie sa nedali sprivatizovať) máme.Čo by však bolo napríklad v Krupine,ak by sa ochorenie hromadne šírilo ? Kde by skončili ľudia,keď tunajšia nemocnica sa potichu mení na zárobkové miesto istej nadnárodnej skupiny a kapacita bežných lôžkových oddelení sa potichu skresáva na minimum ? Čo by zažívala v podobnej situácii Banská Štiavnica,kde sa tiež nemocnica v podstate stratila a stala výnosným kšeftom pre vyvolených ? A podobne sú na tom aj iné mestá,mestečká a obce.

Slovníkom istého pseudonovinára – ešte Vám nedošlo,akým hajzlom sme zverili svoje osudy a osudy našich rodín ?

 

Asi nie.Ak naozaj nie,pokojne si ťapkajte nad uväznením niektorých oligarchov alebo zadržaním niektorých sudcov.Je Vám to rovnako na prospech,ako nespravodlivo popravenému odsúdencovi konštatovanie pracovníka pohrebnej služby – pozrite,ako pekne sme ho upravili.

Ale čo sa tak konečne zamyslieť,ako vyčistiť tento chliev,slúžiaci domácim oligarchom,ich poskokom a rôznym zahraničným podvodníkom ? Kedy si začneme konečne vážiť vlastné zdravie a životy,životy našich blízkych ? Preberme sa konečne …