Trápne hádky (o prdy) v slovenskom hokeji

19. marca 2020, cudzinec, Nezaradené

Vlna zlosti sa prevalila Slovenskom pri rozhodnutí Ligovej rady,že hokejovým majstrom Slovenska sa stala po predčasne ukončenej sezóne – Banská Bystrica.A všetci začali mentorovať,aké je to hnusné … nemorálne a ešte neviem aké …

Predovšetkým v súčasnej situácii trápi nejaký titul spoza zeleného stola asi málokoho.Presnejšie len tých,ktorí špekulovali a akosi to nevyšlo.Napokon,aj zástupca nespokojných Košíc verejne priznal,že sa “šetrili” na play-off,čo v praxi znamená,že fanúšikovia si zaplatili – za poloprodukt ? Alebo ako to nazvať ? Pretože fanúšik si platí za plnohodnotný výkon …

V slovenskom hokeji však toho smrdí oveľa viac.Môžeme začať známym fígľom,ktorého výsledkom bola predražená rekonštrukcia štadióna Slovana.Môžeme pokračovať inou fraškou,ktorá sa odohrala pri návrate Slovana do “extraligy”,súvisiacou s jeho dlhmi.Môžeme pokračovať hanbou,ktorú znášalo Slovensko v sůvislosti s dlhmi Slovana počas jeho pôsobenia v KHL.

A našlo by sa kde-čo iné.Problém je však niekde inde.Ak sú podľa vyjadrenia Šatana pravidlá zastaralé a nezodpovedajú dobe,treba ich zmeniť.Ale pokiaľ platia – treba ich rešpektovať.A treba rešpektovať aj ich následky – napríklad dvojzmyselný výklad,ktorý sa nemusí vždy každému páčiť.A ani nebude.

Nie,nemuseli vyhlásiť majstra,ale mohli.Čo je podstatné,Bystrica si zaslúžila ocenenie za svoje výkony počas celej sezóny.Nešpekulovala,nevyberala si súperov do play-off,ale hrala počas celej sezóny naplno.

Áno,jej dominancia vadí kde-komu.Počnúc susedmi od Zvolena,ktorým bol bystrický hokej dlhé roky na smiech a dnes nie sú nadšení postavením suseda a jeho výsledkami.Končiac nespokojným Košičanmi,ktorí už nejaký rok nestačia na špičku a prizerali sa len súbojom hokejovej Nitry a bojovnej Bystrice o tituly v posledných rokoch.A nezabúdajúc na Bratislavu,od ktorej každý čakal ukončenie dominancie Pažravej od Hrona,ale veci išli inou cestou.

Kto by sa stal majstrom,keby sa hralo play-off ? Keby sme sa starali o seba tak,ako sme mohli – možno by sme dnes nečelili vírusovej nákaze.Pretože keby pes … poznáte,však ? Život nie je o keby a nie je ani o klamaní platiacich fanúšikov – šetrením.

Dnes ide ľuďom o zdravie a život.A hokejový titul ? Povedzme si otvorene,ak by nebol štvrtý za sebou,ani pes by po ňom neštekol.Netreba sa skrývať za falošnú masku morálky … dnes treba kašlať na malichernosti,a riešiť to dôležité – o návrat do normálneho života.