Daň z nedostatku vlastenectva prichádza

27. marca 2020, cudzinec, Nezaradené

Všetko zlé je na niečo dobré.Ak si kladiete otázku,prečo sme dnes na tom tak,ako sme – odpoveď sa Vám nebude páčiť.Presnejšie,jedna z príčin súčasného stavu.Dám jej označenie,ktoré si môžete prispôsobiť podľa vlastnej predstavy – nedostatok vlastenectva a úcty k rodnej hrude !!!

Čo je lacné,nie je vzácne.Bližšia košeľa ako kabát.Prečo dnes nemáme financie na to,čo potrebujeme ? Prečo sa mnohí malí podnikatelia ocitli na hrane krachu ?
Pretože tolerujeme podporu pre kde-koho zo zahraničia,pričom kadejakých privandrovalcov aj sami svojím správaním podporujeme a ignorujeme skutočnosť,že od nás veľa berú (aj keď ponúkajú zdanlivo výhodnejšie podmienky ako ich domáca konkurencia) a nič nám nedávajú.Zisky odtekajú do zahraničia,sme krajinou tretieho sveta na európskom kontinente a kto náhodou verí v spásonosné spojenectvo s EÚ a NATO – (ak nie si politik) choď von a strč hlavu do potoka.Studená voda pomáha.

Čoskoro zaplatíme daň z nedostatku vlastenectva.A mali by sme sa konečne zamyslieť – z čoho sa majú uspokojiť naše potreby (áno,aj počas pandémie),ak svojím správaním podporujeme tých,ktorí svoje zisky vyvezú a zdania mimo Slovenska ? Kto tu nechce platiť dane,nech sa vráti domov ! A nech podniká tam …