Krepáňske elity spoločnosti . . .

9. apríla 2020, cudzinec, Nezaradené

Ešte dobre,že sa podľa stavu ciest počas včerajška nerobil prieskum obyvateľstva na Slovensku a hlavne rozloženia inteligencie podľa regiónov.Pretože “perla na Dunaji” by skončila s iným prívlastkom – napríklad “európska metropola kreténizmu”

Začalo to v podstate už počas utorka,keď sa cestami Slovenska doslova valili autá s rôznymi značkami,najmä však bratislavskými.Evidentne mierili kdesi na návštevy,rekreačné chaty a podobne.Sotva má totiž niekto presvedčí,že ide za pracovnými povinnosťami s manželkou,deťmi,plne nabaleným autom,bicyklami na streche a podobne.Žiaľ,naozaj dominovali autá z Bratislavy,kde si ľudia často myslia,že sú pupkom Slovenska a ostatní žijú na zadymenom vidieku.

O tom,ako to naozaj je,možno vypovedajú aj pravidelne zverejňované mapy výskytu pandémie v regiónoch Slovenska.Čuduj sa svete,v chudobných regiónoch Slovenska,ktorými tak často na sociálnych sieťach pohŕda “lepšia” bratislavská spoločnosť,je problémov – najmenej.Asi lepšie funguje sedliacky rozum ako kúpené vzdelanie z rôznych pochybných inštitúcií.Však si stačí spomenúť na jednu z nich,kde sa dalo absolvovať celé štúdium aj počas letných prázdnin v jednom roku.

Nie,to už nie je nezodpovednosť,ale arogancia a bezohľadnosť voči iným.Akási čudná forma nadradenosti nad ostatnými,lebo oni sú – z Bratislavy.

No rozhodne nemusia mať obavy z chudoby.Kde nič nie je,tam ani zubatá nechodí.A súdiac podľa súčasného stavu,minimálne jednej komodity majú bratislavskí nadľudia dostatok.

A hoci sa často vysmievajú z lazníkov v rôznych regiónoch Slovenska,tí majú na rozdiel od nich aspoň toľko rozumu a zodpovednosti,že si počas dňa zaistia najnutnejšie potreby a sú doma.A neohrozujú svojím bezohľadným správaním ostatných.

Slovami klasika “kde nie je dané od prírody,tam ani (kúpený) diplom nepomôže”.A mimochodom,už sa vôbec nečudujem,prečo máme záplavu absolventov rôznych pavied a nedostatok skutočných odborníkov.Hádam nikto nechce,aby ho (napríklad) operovala podobná “krepánska” autorita ? Asi by ho operovali dovtedy,kým by nezistili,že – pitvajú.